DİSK, KESK, TMMOB, Eskişehir Bilecik Tabip Odası ve ALİKEV tarafından düzenlenen 4’üncü Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül Töreni yapıldı.

Tutuklu bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine atfen düzenlenen ödül töreninde, 4’üncü Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri Ahmet Şık ve “Savaş temel hak sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’ne verildi.

Evrensel’den Eylem Lodos’un haberine göre, törene katılanlara teşekkür eden Anne Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın gençlerin bedeninde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Anne Korkmaz, “Ali buraya öğrenci olarak geldi. Hayatta kalsaydı öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı ama maalesef katiller tarafından elimizden alındı. Ama yine de Ali İsmail sadece bedenen aramızda değil. Ali İsmail’in ruhu burada, aramızda. O, yüzlerce, binlerce gencin yüreğinde yaşıyor. Binlerce anne ve babanın evladı olarak evinde, bunu biliyorum. Ali İsmail yaşasaydı şimdi bugünlerde öğrencilerinin karnelerini dolduruyor olacaktı” dedi.

Konuşmasının ardından anne Korkmaz 4. Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül’ünü gazeteci Ahmet Şık’a sarılarak verdi.

Ödülünü alan Şık, “Bugün Emel Anne ‘ben buraya ilk geldiğimde bu sokağa girdiğimde çok şaşırdım, sapa bir yer sanmıştım’ dedi. Emel Annenin dediği gibi sapa bir yerde değil, ortalık bir yerde oldu. Evet, her şey herkesin gözü önünde oldu bu ülkede. Hala da olmaya devam ediyor. Ve bunların sorumlusu suçu da itiraf etti, dedi ki ‘emri ben verdim’. Biliyoruz emri sen verdin ama sen de bil ki hükmü halk verecek” diye konuştu.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyeleri ise 4. Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül’ünü CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer’den aldı.

Kaynak: Evrensel