Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’deki Gezi Direnişi’nde polis ve sivil kişilerce dövülerek öldürülmesine ilişkin Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada yarın karar duruşması görülecek.

Savcı mütalaasında hakkında müebbet hapis cezası istediği tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan ameliyat olduğu gerekçesiyle önceki duruşmaya katılmamış, Mahkeme yarın görülecek duruşmada da hastanede olacak ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesine karar vermişti.

bianet'te yer alan habere göre Saldoğan’ın ameliyat olduğu Ankara’daki Ankara L Tipi Cezaevi sanığın hastalığının devam ettiğini belirterek duruşmaya gelemeyeceğini, SEGBİS ile dinleneceğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz Gezi eylemleri sırasında 3 Haziran 2013 gecesi sivil ve polis kişilerce sokakta dövüldü. 38 gün komada kalan 19 yaşındaki Korkmaz 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetti.

Yürütülen soruşturma sonucu polis Mevlüt Saldoğan ile İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar 7 Ağustos 2013’te tutuklandı.

İddianamede Saldoğan hakkında “suç kastıyla kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası, tutuklu diğer sanıklar ile tutuksuz polisler hakkında "öldürmeye iştirak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

26 Aralık’taki altıncı duruşmada karar çıkması bekleniyordu. Ancak sanık Mevlüt Saldoğan ameliyat olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Davanın üçüncü kez değişen savcısı önceki savcının mütalaasını tekrarladı.

Diğer sanıklar ifadelerini verdi. Mahkeme, Saldoğan'ın gelecek duruşmada hazır edilmesine, hastanede ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesine karar verdi. Sanık polis Yalçın Akbulut'un tutuklanma talebini reddetti.

Kayseri’de yarın (21 Ocak) gerçekleşecek karar duruşması saat 09.30’da başlayacak Saldoğan SEGBİS ile dinleneceği duruşmanın sonucunda karar çıkması bekleniyor.