Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında karar açıklandı.

Mahkeme ikinci yargılamada da aynı cezaları verdi. Sanık polis Mevlüt Saldoğan’a, bundan önceki yargılamada, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra ‘iyi hal’ nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

Sanık Yalçın Akbulut’sa 10 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, sanık polislerin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Öte yandan İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever adlı esnaflar, 33 aydır tutuklu bulundukları ve cezanın büyük kısmını yattıkları için tahliye edildi.

Yargıtay, kararı esastan inceleyecek.

Karara ilk tepki CHP'den geldi. CHPli Hilmi Yarayıcı, "Adalet yine yok. Adalet sağlanıncaya, son teknenin hesabı sorulana dek yılmadan davanın takipçisi olacağız" dedi.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili dava, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından usul yönünden bozulması üzerine bugün yeniden görüldü.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yerel mahkeme bozma kararına uyulmasına karar verdi. Mahkeme usulün eksik olmaması için tüm sanıklara savunma hakkı verdi.

Davaya, katılan Mevlüt Saldoğan savunmasına Diyarbakır surda Cizre Nusaybin de Şırnak ta terör  örgütü ile girdiği çatışmada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum diye başlayınca davaya katılan vekiller ve aile müdahale etti. Duruşma sürüyor.

Güvenlik nedeniyle Kayseri'ye alınan dava, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a, 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'e altışar yıl sekizer ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Karar daha sonra temyiz edilmiş, Yargıtay ise sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan'ın avukatının karar duruşmasına katılmayarak son savunmasını yapamaması ve “kasten öldürmeden” dava açıldığı halde “ağırlaştırılmış yaralama”dan ceza verildiğini belirterek kararı usulen bozmuştu.

'PARALEL'E BAĞLAMA GİRİŞİMİ

Bu sabah yeniden başlayan duruşmada sanık polis olayı 'paralel'e bağlama girişiminde bulundu. Sanık polis Yalçın Akbulut, görüntülerde dövülen kişinin Ali İsmail olduğuna dair delil olmadığını, olayın görüntü çözümlerini yapan kişinin uzman olmadığını savundu. Raporları kabul etmediğini söyleyen Akbulut, bilirkişi raporlarının hazırlanmasında "paralel devlet yapılanmasının" etkili olabileceğini söyledi.

AĞIZ BİRLİĞİ YAPTILAR: ALİ İSMAİL DEĞİL

Ali İsmail'in katil zanlısı olarak yargılanan Mevlüt Saldoğan da diğer sanıklar gibi görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olmadığını öne sürdü. "Biz günah keçisi ilan edildik" diyen Saldoğan, "Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

AİLE: BİZ BUNA DAYANAMAYIZ

Sanık polislerin ağız birliği yapıp, dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını öne sürüp, hazırlanan bilirkişi raporlarının 'paralel'ciler tarafından hazırlandığını öne sürmelerinin ardından Ali İsmail'in salondaki ailesi tepki gösterdi. Acılı aileden "Biz buna dayanamayız" tepkisi yükseldi.