KAYSERİ- Eskişehir'de üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi direnişine destek eylemleri sırasında aralarında sivil polislerin de olduğu bir grup tarafından dövülerek öldürülmesinin ardından açılan davanın dosyası Kayseri Adliyesi'ne ulaştı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım'da görülmesi planlanan ancak "güvenlik" gerekçesiyle Kayseri'ye alınan dava, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Biri polis olmak üzere 5 tutuklu, 3 tutuksuz polis toplam 8 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasının ise dosyanın incelenmesinden sonra belli olacağı öğrenildi.

Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında dövülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H. tutuklanmıştı.

Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım'da görülmesi planlanan davanın ilk duruşması ise Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda "güvenlik" gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine alınmıştı.(ETHA)