Gezi Direnişi sürecinde Eskişehir’de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın davasının güvenlik bahanesiyle Eskişehir’den Kayseri’ye alınması Kayseri Barosu’nu heyecanlandırdı.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin talebi üzerine Kayseri’ye alınan Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili açıklamada bulundu. Konaç'ın hükümeti ve güvenlik güçlerini değil kamuyu aklı selime davet etmesi dikkat çekti.

Eskişehir’deki Gezi parkı protestolarında hayatını kaybeden öğrenci Ali İsmail Korkmaz’ın duruşmasının, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin talebi ile Adalet bakanlığı tarafından, Kayseri’ye alınması ile ilgili olarak, ‘Kayseri Bülteni’ne açıklamada bulunan Baro Başkanı Fevzi Konaç, kamuyu aklı selime davet etti.

Başkan Konaç şunları söyledi:

“Eskişehir Adliyesi, şehirdeki hassasiyeti göz önünde bulundurarak böyle bir talepte bulunmuştur. Orada halen düzenlenen imza kampanyaları ve adliye önünde düzenlenen protestolar, olayın sıcakça yaşandığı kentte kamu güvenliği açısından sorun teşkil ettiği için davanın daha güvenli bir şehre alınması düşünülmüştür. Tahmin ediyorum ki, davanın Kayseri’ye alınması gerekçeli bir sebebe dayalı değil, sadece Orta Anadolu’da bu tür olayların görece daha az yaşandığı, güvenli bir şehir olduğu için böyle bir tercihte bulunulmuş olabilir.

Bu süreçte bazı STK’lar bir takım protestolarda bulunacaktır. Elbette protestolar yapılacaktır ama bize yakışan adaletin gerçek manada tesisine katkı sağlanması ve yeni adli vakaların ortaya çıkmaması bakımından aklı selim içerisinde bir tavır sergilemektir. Biz de Kayseri Barosu olarak, duruşmadan önce kamuyu aklı selime davet edecek açıklamalarda bulunacağız. Gerçek suçluların ortaya çıkması bakımından aklı selimi elden bırakmamak lazım. Bu tür protestolar ne Kayseri’ye ne de Türkiye’ye yakışmaz. Türkiye o dönemde çok sorunlu bir süreç yaşadı. Herkes bunda, kendine düşen payı almıştır, diye düşünüyorum.”

Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri