Formun Üstü

Formun Altı

Formun ÜstBeyza Kural / Bianet

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile kasten insan öldürmeye ilişkin kuvvetli suç şüphesiyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen biri polis dört kişi tutuklandı.

Saldırı anına ilişkin silinen görüntüler Jandarma Kriminal tarafından açılmış ve dördü kamu görevlisi sekiz kişi dün gözaltına alınmıştı. Dört kişi serbest bırakılırken biri polis üçü saldırının gerçekleştiği yerdeki fırının sahipleri olan dört kişi bugün tutuklandı. Olaya karıştığı tespit edilen sivil bir kişinin de kimlik tespitine çalışılıyor.

Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz'ın açıklamasına göre başından beri saldırı sırasında orada olmadığını söyleyen fırın sahibi görüntülerin ortaya çıkması üzerine ifadesinde orada olduğunu söyledi. Bu kişi polislerin kendilerine "göstericileri durdurun" talimatı olduğuna dair beyanda bulundu.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ise gözaltılar üzerine düzenlediği basın toplantısında "görüntüleri silme işleminin polis tarafından yapılmadığını" belirterek "olaya karışan diğer üç şahıs tarafından yapıldığını kendi ifadeleriyle anlattılar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de 3 Haziran’da Gezi eylemleri sırasında sivil giyimli eli sopalı kişilerce dövülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz 10 Temmuz’da hayatını kaybetmişti.

Saldırı anına ilişkin savcının istediği görüntüler “hasarlı” veya “kayıp” çıkmış, savcılık görüntüleri alan emniyet görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bilirkişi raporunda olay yerini gören ve savcılığa ulaştığında “hasarlı” olan tek kameradan görüntüler yer aldı ancak Korkmaz’ın öldürüldüğü ana ait olduğu düşünülen dakikalar görüntülerde yer almamıştı.

Saldırıyla ilgili daha önce savcılığa ulaştığında “hasarlı” olan görüntüler Jandarma Kriminal tarafından açıldı. Soruşturma kapsamında internette yer alan videolar doğrultusunda tutuklanan bir kişi açılan görüntülerde yer almadığı ortaya çıkınca serbest bırakıldı. (Bianet)