Gazeteci Ali Bayramoğlu, Medyascope’ta yayınlanan “176. Açık Oturum” programında yerel seçim ve HDP’ye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

HDP’nin önemi artan bir siyasi parti olduğunu söyleyen Bayramoğlu, “Türk muhalefeti için de, Kürt meselesi yanında, HDP her geçen gün önemi artan bir siyasi parti” diye konuştu.

Bayramoğlu, HDP seçmeniyle ilgili değerlendirmesinde, “Her seçmen gibi HDP seçmeni de heterojen bir yapıda ve kimi faktörler de belli bir çevrenin siyasi davranışını etkiliyor. Türkiye çözüm sürecinde olduğu zaman ve HDP, AK Parti’nin önündeki biraz da Türkiyelileşmeyle birlikte gerçekten engelleyici bir güç olma fikrini verdiği zaman pik yapmıştı. Yani yüzde 13’lere kadar ulaşan bir oy oranı olmuştu” dedi.

‘BİR KİŞİDEN BAHSEDER GİBİ HDP SEÇMENİNDEN BAHSEDİLEMEZ’

“HDP’nin oy oranının iki gerilim üzerine oturduğunu” belirten Bayramoğlu, şunları söyledi:

“Bugün görüyoruz ki bu oy oranı iki gerilimin üzerine oturuyor. Bir, Kürtlerin dışlanması ve diğer siyasi partilerin HDP’ye davranışlarının yarattığı gerilim. Bir de HDP’nin kendi iç dünyasında, ya da Kürtlerin diyelim, iç siyasi alanlarında yaşadıkları bir dizi gerilim var. Politik gerilimler, politik ayrışmalar, ekonomik ayrışmalar… Tüm bunları dikkate aldığımız zaman bir kişiden bahseder gibi HDP seçmeninden bahsetmek doğru değil bence. Bununla birlikte şuna katılıyorum: HDP, Türk muhalefeti için de, Kürt meselesi yanında, her geçen gün önemi artan bir siyasi parti.”