Hükümete yakınlığıyla bilinen Kanal A'da, Alevi vakıf başkanlarını tehdit eden Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, HDP Milletvekili Mithat Sancar hakkında dava açacağını söyledi.

Kanal A'daki konuşmasının çarpıtıldığını savunan Özdemir, "Sancar beni AKP üyesi olarak ilan etti, hiçbir partiye üyeliğim yoktur" dedi.

Özdemir, “O programın özünde benim kast ettiğim şey; Allah korusun düşmanlarımız ülkemizi istila edecek olursa Alevi-Sünni ayrımı yapmayacaklar hepimizi katledecekler, bu saldırılar terör örgütlerini kullanarak yapılan birer dış saldırıdır. Dış saldırılara karşı birbirimize düşmeden kenetlenmeli, birlik olmalıyız. Düşmanlarımız ülkemizi de Suriye haline getirmek istiyorlar. Özellikle buna vurgu yapmıştım. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşamanın önemine vurgu yapmıştım. Suriye örneğine işaret edip Alevi kanaat önderlerinin çıkarak kargaşada, kavgada, savaşta rahat edemeyeceklerine vurgu yapmıştım" diye konuştu.

'SOSYAL MEDYADA ÜZERİME GELİYORLAR'

Sözleri nedeniyle sosyal medyada da çok eleştirilen Özdemir, "Sosyal medyada üstüme çok geliyorlar, bir takım partilerin amblemlerini kullanıyorlar. Cumhuriyet Savcılığına da bu konuda suç duyurusunda bulunduk. Bana hakaret edenlerin Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve hükümet yetkililerine de hakaret ettiğini gördük. Bu hesapların hepsini savcılığa verdik" şeklinde konuştu.

HDP Milletvekili Mithat Sancar hakkında dava açtığını söyleyen Özdemir, " Bizimle ilgili sözde soru önergesi veren Diyarbakır HDP Milletvekili Mithat Sancar beni AKP üyesi olarak ilan etti. 17 yıldır Türkmen Alevi Bektaşi Vakfını kurduğum günden bugüne kadar hiçbir partiye üyeliğim yoktur.  Bununla ilgili de ona yargıda dava açtım" dedi.

ÖZDEMİR KANAL A'DA NE DEMİŞTİ?

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, Kanal A'da katıldığı Haber Merkezi programında şu sözleri sarfetmişti:

"Buradan Alevi STK'lara seslenmek istiyorum. Artık akıllarını başlarına alsınlar. Ülkede bu tip huzursuzluklara karşı ben çıkıp televizyonlarda rahatça her şeyi konuşuyorsam, bunlar bu devletin paralarıyla kuruldu. Bu devletin örtülü ödeneklerinden para aldılar. Sadece gücün yanında olmayacaksın ülkenin yanında olacaksın. Zaman gelir ortalık karışırsa, o yalılarda oturan Alevi vakıf başkanlarına sesleniyorum; O yalıları başınıza yıkarlar, orada oturamazsınız, o paralarınızı elinizden alırlar, bu Türkiye'de sizi öldürürler." (Haber Merkezi)