İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde muayene olan İbrahim Kartal'a Alevi olduğu için "Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Hepsi teröristtir" şeklinde hakaretlerde bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'ın haberine göre İstanbul Tabip Odası, savunmasını aldığı Demirel'i Onur Kurulu'na sevk etti ve konuya ilişkin Demirel hakkında soruşturma başlattı. Demirel hakkında son kararı İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu verecek.

ALEVİ VE KÜRTLERİ HEDEF ALDI

Çapa Tıp Fakültesi’ne giden şeker hastası İbrahim Kartal, Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel tarafından muayene edilmiş daha sonra kendisine “Nerelisin, Alevi misin?” şeklinde sorular yöneltilmişti.

Kartal Alevi olduğunu söyleyince, Demirel ”Aleviler cem evinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Alevilerin hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK’lidir” demişti.

Doktor, tahlillerini gösteren Kartal’ın sağlık durumuyla da ilgilenmezken, ilaç yazmamış ve “Bir şeyin yok senin, Berkin Elvan dosyasını oku gel, öyle konuşalım” demişti.

Kartal, Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel hakkında Fakülte Dekanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

Alevi örgütleri, Demirel'i Çapa Fakültesi Dekanlığı önünde protesto etmişti. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu de konuya ilişkin soru önergesi vermişti.