Hatay'da, 51 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaların meydana geldiği Reyhanlı İlçesi'ni ziyaret eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Dergahı ile Alevi Kültür Derneklerinin temsilcisi, ilçe halkına birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hacıbektaş Veli Dergahı'nın en yüksek makamı Postnişin görevini yürüten Hacı Bektaş Veli’nin soyundan gelen Veliyettin Ulusoy, federasyona bağlı çok sayıda üye ile Reyhanlı'ya gelerek patlamanın meydana geldiği belediye binası yakınındaki olay yerini gezdi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret ettikten sonra patlamalardan etkilenen ilçe halkıyla da sohbet eden Ulusoy, "Acılarınızı paylaşmak üzere buraya geldik. Allah'tan, bu acıyı unutturacak, başka acı vermemesini diliyorum" dedi.

“TOPLUM ARASINDAKİ GERİLME BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ”

Saldırıları gerçekleştirenleri ve destek verenleri şiddetle lanetlediklerini vurgulayan Ulusoy, şöyle konuştu:

"Acınız, bizim de acımız. Sizinle beraberiz. El eleyiz, asırlardan bu yana da özellikle bu bölgede medeniyetlerin olduğunu, farklı inançların ve farklı ırkların bulunduğunu biliyoruz. Hepsinin bir arada, yüzlerce yıldır el ele vererek, yaşadığını biliyoruz ama son günlerdeki karışıklık, toplum arasındaki gerilme, ne yazık ki bizi bu noktaya getirdi. Çok üzgünüz. Hacı Bektaşi toplumu olarak acınızı paylaşıyorum. Hakk'a yürüyen canların ailelerine de sabır ve metanet diliyorum."