Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Kobani'de yaşananları protesto etmek için sokağa çıkacak.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve otuz dört kurum, IŞID'in saldırıları karşısında Kobani direnişini desteklemek, uluslararası güçleri kamuoyunu duyarlı kılmak amacıyla 11 Ekim tarihinde Cumartesi günü Almanya'nın Düsseldorf kentinde miting yapacak.

AABK tarafından yapılan yazılı açıkamada, IŞİD militanlarınca kitlesel katliamın dünya kamuoyunun gözüönünde gerçekleştirildiği, İŞİD’in yıllardan beri Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklendiği ifade edildi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İŞİD’in yardımıyla Rojava Kürt otonom bölgesi düşürülmek istenmektedir. Burada iki yüzlü bir oyun oynanmaktadır. Bilinen bir gerçek var ki, o da Türkiye’nin Almanya’dan silah satın aldığı. Eğer Türkiye İŞİD’e silah sevkiyatı yapıyorsa bu bir Alman silahı da olabilir. Alman hükümeti bu nedenle Türkiye ve diğer ülkeler gibi büyük bir sorumluluk taşımaktadır."

Mitingin 11 Ekim tarihinde Düsseldorf kentinde, saat 12:00’de, DGB Alman Sendikalar Birliği binası önünde, Friedrich-Ebertstr.’de gerçekleştirileceği bildirildi.