Suriye'de yaşanan Alevi katliamları Alevi örgütlerinin çağrısıyla Samandağ'da bir araya gelen yurttaşlar tarafından protesto edildi. Şubat Ayı'nda Maan Kasabası'nda radikal İslamcılar tarafından gerçekleştirilen katliama tepki gösteren yurttaşlar, miting düzenledi. Alevi Kültür Derneği Başkanı Doğan Demir Suriye’ye MİT tırları ile silah taşındığını iddia ederek “İnsani yardım gizler mi?” diye sordu.

Kürsüde yer alan Alevi dernekleri temsilcileri adına ortak basın açıklaması Samandağ Alevi Değerleri Derneği başkanı Zülfikar Çiftçi tarafından okundu.

Mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül şunları söyledi:

"Biz buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Bu iktidar Muaviye soyudur ve bizim varlığımızı bunlar tanımamaktadır. Buna karşı biz Türk, Kürt, Roman ve Aleviler birlikte mücadele ediyoruz. Nerede bir ırkçılık ve inkar varsa hep beraber mücadele etmeliyiz. Hükümet istifa etsin. Evet ama yerine ne koyacağız? Bu sistemin çözümü sistemin içinde değildir. Çünkü bu sistem haksızlıkların adaletsizliklerin eşitsizliklerin içinde yüzmektedir."

"Emek, eşitlik ve özgürlük yolunda katledilenlerin hesabını soracağız" diyen Bülbül, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

'YEZİD TAYYİP ALEVİLERE HAK VERMEZ'

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ise, "Örgütlenmediğimiz sürece bu katiller aramızda dolaşmaya devam edecek. Yerel seçimlerde bizden oy isteyenler katliama sessiz kalıyorlar. Yezid Tayyip Alevilere hak vermez. Aleviler örgütlenirse haklarını söke söke alır" diye konuştu.

'İNSANİ YARDIM GİZLENİR Mİ?'

Alevi Kültür Derneği Başkanı Doğan Demir ise şunları söyledi, "Biz her gittiğimiz yerde hükümeti eleştirdik. Her seferinde sorguya aldılar. Onlar bizi yargılamaya devam etsinler. Biz sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Suriye'deki katillere silahlar MİT'in kamyonlarıyla gitti. İnsani yardım diyorlar. İnsan hiç insani yardımı gizler mi? Paraları saklayarak, 6 bin kişiyi görevden alarak paçayı kurtarabilirsiniz. Ama halkın nefesi ensenizde bunu unutmayın. Hesap soracağız."

'İÇ SAVAŞ DEĞİL EMPERYALİST MÜDAHALE'

Özgür Demokratik Alevi Derneği Başkanı İmam Balsever ise Suriye de iç savaş değil emperyalist müdahale olduğunu ifade ederek, "Emperyalist güçlere karşı mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. (Sol.org)