Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ABF Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkanlıktan ve yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

İstifa nedeninin Balkız’ın CHP’den milletvekili aday adayı olma isteği olduğu öğrenildi.

Demokratik Alevi örgütlenmesi teamüllerine göre aday olmak için bulunduğu görevlerden istifa eden Ali Balkız’ın milletvekili adayı olmak için yaklaşık 2 ay önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Bu görüşmelerin içeriği ve gerekçelerinin yönetim kurulu ile paylaşılmamasının tartışma yarattığı öğrenildi.

Bu görüşmelerden haberdar edilmemelerine tepki gösteren yönetim kurulu üyeleri teamüllere göre Ali Balkız’ın bu görüşmeyi yaptığı anda paylaşması gerektiğini ve görüşmeyi yaptığı tarihte de görevinden istifa etmesi gerektiğini ama Ali Balkız’ın bu teamüllere uygun davranmadığını belirttiler.

Uzun zamandır CHP’nin Aleviler’e yönelik politikalarını eleştiren Ali Balkız’ın kendi vekillik ihtimali için seçtiği “yol” demokratik Alevi hareketinde tepkiyle karşılandı.

Ali Balkız’dan boşalan Genel Başkanlığa aynı zamanda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı olan Fevzi Gümüş getirildi.

DEMOKRAT HABER