Alevi örgütleri, Madımak katliamının 22'inci yıldönümünde katledilen 33 aydını anmak ve adalet talep etmek için 28 Haziran'da Kadıköy'de düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşenleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul şubeleri, Kadıköy Belediyesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamayı yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Türkiye tarihinde yaşanan katliamları hatırlattı. Katliamın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen, katillerin yakalanmadığını ve adaletin sağlanamadığını vurgulayan Düzgün, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşenleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri İstanbul şubeleri olarak, Madımak katliamının 22'inci yıl dönümünde hala adaletin peşinde olduklarını söyledi. Düzgün, katliamın asıl sorumluları yargılanana ve gerçek adalet sağlanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI

Düzgün, tüm demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten toplumsal dinamikleri Madımak katliamını protesto etmek ve katliamda yaşamını yitiren aydınları anmak için 28 Haziran'da düzenleyecekleri mitinge çağırdı.

MİTİNG 28 HAZİRAN'DA

Alevi örgütleri tarafından düzenlenen ve aralarında HDP, HDK, EMEP, ÖDP, KESK, DİSK gibi bir çok siyasi parti ve sendikanın destek vereceği miting, 28 Haziran'da saat 13.30'da Mehmet Ayvalıtaş Parkı'ndan miting alanına düzenlenecek yürüyüşle başlayacak. (DİHA)