Alevi örgütleri, “Yolda birlik mücadelede birlik” şiarıyla yarın (16 Kasım) saat 14.00’de İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’nda bir araya gelecek. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Derneği tarafından düzenlenecek buluşmada, aleviler üzerindeki baskılar ve buna karşı mücadele yöntemleri masaya yatırılacak. 

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ikinci başkanı Mehmet Ali Çankaya buluşma amaçlarına değindi.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ TARTIŞILACAK

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ikinci başkanı Mehmet Ali Çankaya, hem Türkiye hem de Avrupa’daki Alevilerin son 4 yılda saldırılarla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Neden böyle bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını anlatan Çankaya, “Yapılan saldırılara karşı birlik olmamız lazım. Yapacağımız buluşmada birlik mesajı vereceğiz. Alevilik vardır ve haktır diyeceğiz. Yine saldırılar karşısında neler yapabiliriz, nasıl mücadele edebiliriz bunları tartışacağız” dedi. Bu tür buluşmaların yapılmaya devam edilmesi gerektiğini dile getiren Çankaya, yapacakları buluşmaya katılım çağrısı yaptı.

‘HERKESİN EL ELE TUTUŞMASI LAZIM’

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ise Türkiye ve Avrupa’daki Aleviler olarak yan yana gelme noktasında ciddi sorunlar yaşandığını dile getirdi. Fırat, “Herkesin el ele tutuşması gerekir. 16 Kasım’daki buluşmalarında bütün sorunları tartışacağız. Bu toprağa ekilen bir tohum olacaktır. Arkasının da geleceğini düşünüyorum. Çok olmak önemli değil, ilkeli olmak önemlidir” dedi. Fırat ayrıca, “16 Kasım’da Garip Dede Dergahı’nda yapacağımız etkinliğe herkesin katılmasını arzuluyoruz” diye ekledi.