CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Sivas'ın Akdağmadeni ve Şarkışla ilçesine bağlı Alevilerin yoğun yaşadığı köylere giden sarıklı cübbeli kişislerin 'Bu köyde cami yok mu?', 'Neden sakal bırakmıyorsunuz?' ve 'Niye namaz kılmıyorsunuz?' şeklinde soru sorduğu iddialarını Meclis'e taşıdı.

İddiaya göre Sivas Akdağmadeni ve Şarkışla ilçesine bağlı Alevilerin yaşadığı köylere 20 gün önce giden sarıklı cübbeli kişilerin 'Bu köyde neden cami yok?', 'Neden namaz kılmıyorsunuz?', 'Neden sakal bırakmıyorsunuz?', 'Niye namaz kılmıyorsunuz?' ve 'Bu köyde yaşayanların hepsi Alevi mi?' şeklinde soru sordu. Köyde yaşayan yurttaşların bu olay nedeniyel tedirginlik yaşadığı öne sürüldü.

Alevi köylerinde yaşanan bu olayla ilgili iddiaları Meclis'e taşıyan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soruönergesi verdi. Hakverdi önergesinde şu soruları yöneltti:

"- Konuyla ilgili Sivas ya da Yozgat ilindeki güvenlik birimlerine herhangi bir istihbarat bilgisi ulaşmış mıdır? Ulaştıysa konu ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır?

- Cübbeli, sarıklı ve sakallı olduğu belirtilen kişilerin köylerde dolaşması ile ilgili bir ihbar olmuş mudur? Böyle bir ihbar var ise Şarkışla ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde güvenlik önlemleri arttırılmış mıdır?

- Cübbeli, sarıklı ve sakallı kişilerin IŞİD militanı olduklarına dair bir bilgi var mıdır?

-Bu kişiler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise bu kişiler kimlerdir? Bu kişiler hangi amaçla köylere gitmiştir?

- Bu kişilerin yukarıda bahsedilen bölgelerde keşif yaptıklarına dair bilgiler doğru mudur?

- Türkiye genelinde son bir yılda bu duruma benzer kaç olay yaşanmıştır? Kaç şikayet olmuştur? Kaçı hakkında işlem yapılmıştır?"

(Kaynak: İlerihaber)