Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına Selahattin Özel seçildi.

Alevi Bektaşi Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, Selahattin Özel’in genel başkanlığında hazırlanan listenin, tek liste olarak delegelerin oylarına sunulduğu belirtildi. Açıklamada, Genel Kurul’da Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına Selahattin Özel’in seçildiği bildirildi.

Selahattin Özel’in seçilmesi dolayısıyla yaptığı değerlendirmeye de yer verilen açıklamada, Özel’in Federasyon olarak Alevilerin birliğine ve Alevi dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek örgütsel bir yeniden yapılanmayı hedeflediklerini bildirdiği kaydedildi. Açıklamada, Selahattin Özel’in görüşleri
şöyle aktarıldı:

"Alevi Bektaşi Federasyonunun yeni yönetimi olarak, hem Alevi toplumunun karşısına hem de Türkiye kamuoyunun karşısına kişisel tartışmalarla değil, toplumumuz yararına büyük projelerle çıkmayı hedefliyoruz.

Toplumuzun her alandaki acil taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için Alevi hareketinin bütün örgütlenmeleri ile koordinasyonumuz arttıracak, dedelerimizden, sanatçılarımıza, akademisyenlerimizden, iş adamlarımıza kadar bütün kesimlerini kucaklayacak şekilde hareket edeceğiz. Ayrıca dışımızdaki bütün toplumsal kesimlerle ilişki içinde olacağız. Demokratik ve özgür bir Türkiye için, diyalog, uzlaşma ve paylaşım temel parolamız olacaktır."

VATAN