Malatya Sürgü'de Alevilere yönelik saldırılar devam ediyor. Celal Mezarcı'ya ait araca "Alevilere ölüm" yazılmasının ardından bu kez Mezarcı ailesine "Seni ve aileni yakarız. İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur" yazılı tehdit mektubu gönderildi.

 

Malatya'da ramazan davulcusuyla tartışan Alevi Evli ailesinin linç edilmek istenmesi ve Celal Mezarcı'ya ait araca "Alevilere ölüm" yazılmasının ardından bu kez Mezarcı ailesine "Seni ve aileni yakarız. İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur" yazılı tehdit mektubu gönderildi.

 

Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

 

 "Bu akşam sana geldik yok etmeye. Ama misafirlerin vardı. Senin çevirdiğin filmleri biliyoruz mağdura yardım adı altında. Ama Alevi-Sünni çatışması olmayacak. Çünkü sen öleceksin. Buralardan git, İstanbul'a geri dön. Yoksa seni, yaşlı anneni, abini, ablalarını tarihe gömeriz. Bir de düğün hazırlığı yapıyorsunuz. O düğünü sana mezar ederiz. Ailene yazık. Git buradan, düğünü ertele. Yoksa ölürsün. Bu yazıyı okuduktan sonra dediklerimizi yap, yoksa seni ve aileni yakarız. Bunu basite alma."

 

Celal Mezarcı, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. (muhalifgazete)