Spor Toto 2. Lig’de Play-Of’a kalan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Alanyaspor maçına seyircisiz katılacak.

Alanya İlçe Güvenlik Kurulu, dün yaptığı toplantıda “Olası bir olayda turizmin olumsuz etkilenebileceği”nden hareketle Diyarbakır taraftarlarının stadyuma alınmamasını kararlaştırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, karara sert tepki göstererek, “Biz Alanyaspor’u kendi sahamızda çiçeklerle karşıladık. Alınan karar ayrımcı, tahrik edicidir” dedi.

Alanya İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Yücel, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya başkanlığında toplandı.

Alanyaspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçının güvenliğini ele alan Kurul, ‘İlçenin yoğun turizm sezonuna girdiği ve stadyumda yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun şehri ve turizmi olumsuz yönde etkileyebileceği bir güvenlik zafiyetine sebebiyet verebileceği’ gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü taraftarlarının stadyuma alınmamasına karar verdi.”

Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kararı “anti-demokratik, ayrımcı ve tahrik edici” olarak değerlendirdi. Kılavuz, “Türkiye’nin en centilmen takımı olan kulübümüze yönelik bu karar kabul edilemezdir. Biz Alanyaspor’u kendi sahamızda çiçeklerle karşıladık. 1-0 yenilmemize rağmen herhangi bir olay da yaşanmadı. Kaldı ki hiçbir müsabakamızda seyirci olayı yaşanmamıştır. Biz sporu barış kardeşlik ve dostluk olarak görüyoruz. Maalesef ilçe güvenlik kurulunun kararı bize göre olumsuzu önleyici bir uygulama yerine tahrik edici bir uygulamadır. Biz gerek Antalya’da gerekse de Alanya’da yerleşik birçok taraftarımız yarın ki müsabakada yerini alma yönünde hazırlık yaparken bu karar mevcut taraftar kitlemizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bir an önce bu yanlış karardan dönülmelidir. Mevcut karar sonucunda oluşacak olumsuzluklardan sorumlu tutulamayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" şeklinde konuştu.  (ANF)