PTT 1. Lig takımlarından Ankaraspor'un 3. lig ekiplerinden Keçiörengücü'ne kiraladığı 20 yaşındaki milli futbolcu Sedat Yüce, denize girdiği Alanya'da boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Alanya Konaklı Mahallesi'ndeki bir otelin plajında 3 arkadaşıyla serinlemek için denize giren Yüce, dalgalı olan denizde gözden kayboldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarmanın yaptığı aramalarda, genç futbolcu bulunamadı.

Denizin dalgalı olması ve havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara veren ekiplerin, çalışmalara sabah devam edeceği belirtildi.

Futbola Amasya'da başlayan ve kariyerini daha sonra Samsunspor altyapısında sürdüren genç futbolcu, son olarak Ankaraspor'a transfer olmuştu. Sedat Yüce, 2013 Akdeniz Olimpiyatları'nda, 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı formasını da giymişti. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) genç futbolcunun boğulması nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Milli futbolcumuz Sedat Yüce'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ankaraspor'un bu sezon Keçiörengücü'nde kiralık oynayan 1994 doğumlu futbolcusu Sedat Yüce, Akdeniz Oyunları'nda 3 defa 19 Yaş Altı Milli Takım forması giymişti. Merhum Sedat Yüce'ye, Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları, Ankaraspor ve Keçiörengücü camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.