Antalya'nın Alanya ilçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 kişilik grup, HDP Alanya İlçe Örgütü binasına saldırı girişiminde bulunarak parti tabelasını indirip yerine Türk bayrağı asmaya çalıştı. Bu esnada etrafta bulunan Kürt esnafa da hakaretlerde bulunan grubun saldırısı polisin araya girmesiyle engellendi.

Yaşananlara ilişkin bilgi veren HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, gün içerisinde örgütlenen ırkçı grubun ilçe binasına saldırısına müdahalenin yetersiz olduğunu belirterek, can güvenliklerinin olmadığını ve bunun karşısında polisin önlem almadığını söyledi.

KÜRT ESNAFA VE HDP BİNASINA SALDIRDILAR

Olayların devam ettiği ilçede, 50'ye yakın HDP'li ilçe binasında mahsur kaldı. Konuyla ilgili bilgi veren Emek Partisi (EMEP) Alanya İlçe Sekreteri Mahmut Ayata, saldırılardan dolayı ilçe binasından çıkamadıklarını söyledi.

Ayata şunları ifade etti: "Bu akşamdan bu yana Kürt esnafların dükkanlarına saldırdılar. Bayağı bir kalabalık grup. Daha sonra HDP binasına saldırdılar. HDP Alanya İlçe Örgütü binasında mahsuruz. İl yöneticileri geldi ama içeri girmelerine izin verilmiyor. Grup dışarıda ‘intikam’ sloganı atıyor. 'HDP tabelasını indirin yoksa gitmeyeceğiz' diyorlar."

Ayata, "Kaymakamlık ve polis 'sizi kaçıralım' diyor. Bunun karşılığında binayı boşaltacağız ve tabelayı indirecekler. Akşamdan bu yana dükkanlar kapalı, Kürt esnafa saldırdılar. Grup grup geliyorlar. 40 kişiyiz. Yaralı arkadaşlar da var. Sürekli taşıyorlar" dedi.

Ayata, polisin toplanan grupları gaz bombası ile dağıttığını belirtirken, "Polisler binayı boşaltmaya başladı. Önce kadın arkadaşlarımızı polis araçlarıyla tahliye ediyorlar. Biz hala binada bekliyoruz. Polis binayı tahliye ettikten sonra koruyacağını söylüyor. Tüm camlar kırıldı" ifadesini kullandı.

POLİS: 'BİZ BUNLARI DURDURAMIYORUZ'

HDP yöneticileri ile görüşen emniyet yetkilileri, "Biz bunları durduramıyoruz. Bunlar kafaya takmış binayı yakarlar. Binayı boşaltmazsak ikinci bir Sivas katliamı yaşanabilir" dedi.

7 HDP'Lİ YARALANDI

Bunun üzerine polis kontrolünde parti binasından tahliye edilen HDP üyeleri, polis araçları ile olay yerinden uzaklaştırıldı. Çıkan olaylarda 7 HDP üyesi çeşitli yerlerinden yaralanırken, HDP binası önündeki gerginlik devam ediyor. (Evrensel)