Adana’nın Aladağ ilçesinde 11 çocuk ve 18 yaşında bir eğitmenin yanarak can verdiği Süleymancılar’a ait yurttaki yangında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş hakkında soruşturma izni verildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre dört görevli hakkında gerçeğe aykırı rapor düzenledikleri ve görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle dört görelinin yanısıra Aktaş hakkında da ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme’ suçunda soruşturma izni verildi.

29 Kasım 2016’da meydana gelen faciada 10’lu yaşlarında 10 çocuk, yurt müdürünün altı yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki bir eğitmen hayatını kaybetmişti.

Yurt, sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent ilçesinde LPG patlamasında 17 çocuğun hayatını kaybettiği yurt gibi Süleymancılar tarafından işletiliyordu.

Yangınla ilgili bir bilirkişi raporunda personelin yangın eğitimi almış olması halinde facianın önlenebileceği belirtilmiş, sorumluların bazılarının asli, bazılarının tali kusurlu olduğu kaydedilmişti.

Müfettiş raporunda yurda denetim için giden biri bilgisayar işletmeni, diğeri memur, ikisi de şube müdürü olan görevlilerin bu işten anlamadığı, ancak buna rağmen “Yangına karşı gerekli tedbirler alınmıştır” diye rapor verdiği belirtilmişti. Görevlilerin esikliklerin giderildiğine dair herhangi bir açıklama yapmadığı şeklindeki tespitler de müfettiş raporunda yer almıştı.

Son olarak, görevliler hakkında soruşturma talep edilmişti.