İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu YSK'yı 7 maddeyle göreve çağırdı.

Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Nisan’daki buluşmanın ardından 2. kez bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen iki liderin gündemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul seçimlerine ilişkin itirazları ve şaibe iddialarıydı. İki parti başkanının konuşmasını Habertürk CNN ve NTV gibi kanallar vermedi.

İlk sözü İYİ Parti lideri Akşener aldı. Erdoğan’ın ‘sandık görevlisi olduğu askerler var’ açıklamalarına tepki gösteren Akşener; “Millet iradesine saygıdan bahsedenler, milletin iradesini gasp etme derdindeler. Bu nasıl bir hukuk katliamıdır. Bu sürece gelene kadar Sayın Erdoğan’ın kulağına kim ve kimler neyi fısıldamıştır? Sayın Erdoğan “sandık görevlisi olduğu askerler var” diyor. Kocaeli’nde köylerde sandık başkanı olan imamlar var. Bunlar siz görevlendirdiniz.” dedi.

Akşener, Erdoğan’a seslenerek “Beceremiyorsanız ekonomi konusunda yol göstermeye hazırız. Erdoğan’a sesleniyorum Kılıçdaroğlu ve ben hazırız. Seçim güvenliğini sağlayamadınız bostan korkuluğu musunuz? Türkiye’de böyle bir dönem Evren döneminde bile görülmedi.” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN’I O MASAYA OTURTAN İRADE NEDİR?’

AK Parti kuruluşunda yer aldığını beliren Akşener; “Sayın Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış biriydim. Açık ve net söylemek istiyorum ki Sayın Erdoğan Fethullah Gülen grubuna uzaktı. Ancak ne olduysa bugün terör örgütü dediğimiz o yapı ile masaya oturdu. Erdoğan’ı o masaya oturan irade nedir? FETÖ’nün siyasi ayağına neden dokunmadın? Eğer Sayın Erdoğan beceriksiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen sinirini milletimizin üzerinden çıkarmak istiyorsa bu yanlıştır. Eğer fatura keseceksen önce pazarda soğanı 10 lira yapan damadına kesmelisin. Erdoğan ille de fatura kesecekse millete “adiler” diyen tarım bakanına kesmelidir.” dedi.