İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Akşener'in gündeminde de HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabından uyarlanan tiyatro vardı. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın izlemeye gitmesiyle ilgili Aşkener, "Ben davet edilseydim gitmezdim. Eşim de gitmezdi" dedi.  

Partisinin kuruluşundan bu yana geçen iki yılı ve Türkiye gündemini değerlendiren Akşener, "23 Haziran 2019‘daki 2. İstanbul seçim sonuçlarını başta AK Parti olmak üzere tüm partiler iyi incelemeli" diye konuştu. Millet İttifakı’nın ortak adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilme sürecine de değinen Akşener, “23 Haziran 2019‘daki 2. İstanbul seçim sonuçlarını başta AK Parti olmak üzere tüm partiler iyi incelemeli. Kendisini şehirli addeden, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan orta sınıf seçmende, hangi partiye oy verirse versin, umutsuzluk hakimdi. İkinci İstanbul seçimleri bu seçmene, istediğinde oyuyla siyasetçinin kulağını çekebildiğini gösterdi” diye konuştu.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

"Siyasette tek sesliliğin hakim olduğu, “patron bilir” anlayışına karşı duruyoruz. Bu yüzden en küçük kararı bile toplantı yaparak alıyoruz."

"İyi Parti'nin mevcut üye sayımız 259 bin 410. Bunu hazirana kadar 350-350 bine çıkarmayı hedefliyoruz."

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi keşke çalışsaydı. Tutmadı. Şimdi 7'de 77'ye Türkiye'de ne olsa, herkes Sn Erdoğan'dan biliyor. Tek adam rejiminin getirdiği durum."

"Kısa, öz, sivil yeni bir anayasa ile iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmedi gerektiğine inanıyoruz."

"Bunu bir siyasi sonuç olarak bakabilir miyiz bilmiyorum. CHP'nin kurumsal yapısı oradaki fotoğrafın kurumsal sistem içerisinde bir karşılığı var mıdır bilmiyorum. Benim bildiğim Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin PKK ile arasına mesafe koymadığı halinde CHP ile arasına mesafe koyacağı beyanatı var. Bu beyanatta bir değişiklik yoksa o fotoğraf aileler üzerinde yorum yapmayayım

"Siyasilerin eşleri tiyatroya gitmiş. Biz Magri magri'de hiç emine hanımdan bahsettim  mi? CHP'nin kurumsal yapısı eğer bu tiyatroda ortaya çıkan fotoğrafla eş değerse başka bir şey. Ama benim sizin bildiğiniz en son Kılıçdaroğlu'nun bir beyanatı var. HDP ile herhangi bir iletişimin, bu kanalın açılabilmesi için HDP'nin PKK ile arasına mesafe koymasıdır demesi. Eşler üzerinden ne söyleyebiliriz ki!"

"(Parti sözünüzün sözüne katılıyor musunuz?) Görüşlerini sosyal medyada çok rahat ifade etme hakkına sahip. Ben arkadaşımızın sözüne saygı duyuyorum. Bu sözü niye söylemedin kardeşlim demedim kendisine. Saygı duyuyorum fikrini söylüyor. 

'BİZİM HDP YÖNELİK TUTUMUMUZ BELLİ'

"Ben kadınların özne olduğu konularda konuşmamaya özen gösteriyorum. Gitmişler. Napalım? Tekrar söylüyorum. Hiç Emine Erdoğan'ın eylemler, tutumuyla ilgili 2002'den beri hiç ağzımdan yorum duydunuz mu? Hayır. Kadını tırmalamaktan, özne haline getirmekten vazgeçelim."

"Ben davet edilseydim gitmezdim. Eşim de gitmezdi."