İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı uyardığını belirterek, "Merkez Bankası Başkanı’na çaycın gibi davranmaktan vazgeç" dedi. 

Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Akşener, "Enkaz üstünde şov yapanlara inat, olağanüstü bir gayret ve özveriyle, enkaz altından tek bir canımızı alabilmek için mücadele eden, bütün kardeşlerimden, Allah razı olsun." dedi.

Akşener, "Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Sözlerimin başında, bir mukaddes orduyu selamlamak istiyorum. Kardeş Azerbaycan’ın yürekli ordusunun, işgal altındaki topraklardaki yürüyüşü devam ediyor. Gönlümüz ve dualarımız onlarla. Sürecin başından beri her grup toplantımızda, 'Türkiye, kurulacak bütün masalarda yer almalıdır.' dedik. Bunu dile getirdiğimiz için bize söylemediklerini bırakmayan, havuz yorumcularının, Putin de aynısını dile getirince, dut yemiş bülbüle dönmelerini, manidar bulmakla beraber; İşin diplomatik boyutunda, yaptığımız uyarının, bugün dünya liderlerince kabul ediliyor olmasından memnunuz. Allah Türk’ün ordusunu muzaffer etsin." diye konuştu. 

Akşener, "Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa nasip etsin.Bu kutlu yolda, ayaklarını taşa değdirmesin. Azerbaycan’dan gelen mutlu haberlere sevinemeden, İzmir’de yıkıldık… Hafta sonu yaşadığımız, deprem felaketi dolayısıyla, kalbimiz İzmir’de atıyor. Hayatını kaybeden 93 vatandaşımıza, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 994 yaralı vatandaşımıza da, Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Afetten etkilenen vatandaşlarımıza, yanlarında olduğumuzu hissettirmek, Yürütülen çalışmaları gözlemleyerek, İyi Parti olarak hangi konularda destek olabiliriz, anlamak için, cumartesi günü İzmir’deydik. Başta AFAD olmak üzere, devletimizin tüm birimlerinin, belediyelerimizin, özel arama kurtarma ekiplerimizin, sağlık ordumuzun ve vatandaşlarımızın, canla başla mücadele ettiklerini gördüm." ifadesini kullandı. 

Akşener konuşmasında şunları kaydetti: 

Enkaz üstünde şov yapanlara inat, Olağanüstü bir gayret ve özveriyle, enkaz altından tek bir canımızı alabilmek için mücadele eden, bütün kardeşlerimden, Allah razı olsun.

Yurdumuzun, bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu biliyoruz. Atılacak her adımın, bu gerçeğe uygun olması gerektiğini de biliyoruz. Ancak, bunları bilmek maalesef yetmiyor.

O gerçeğe uygun adımları atabilme aklını ve izanını, göstermemiz gerekiyor. Maalesef, depremi yaşadıktan sonra, bir süre konuşup, sonrasında sanki hiçbir şey olmamış gibi davranılması, vatandaşlarımızı, daha büyük tehlikelerle, baş başa bırakıyor.

Metropolleri çeyrek asır, ülkeyi de 18 yıl yönetip, sizden, benden, daha çok şikayetçi olan zihniyeti gördükçe, Türk siyaseti adına utanıyorum.

Milletimiz acıyı topyekûn yaşarken, partisinin il kongresini iptal etmeyip, bir de, sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi, sadece geçmiş idareleri suçlayan, siyasi rantçıları gördükçe, utanıyorum.

Yapılan ihbarlara rağmen, parmağını kıpırdatmayan bakanlıkları gördükçe, 21 yıldır toplanan deprem vergilerine rağmen, bu meselede ciddi bir yol alamayan yönetim anlayışını izledikçe, Koltuk meraklılarının, yandaş müteahhitleriyle el ele verip, vatandaşlarımızın hayatını hiçe saymalarına şahit oldukça, isyan ediyorum.

Bugüne kadar, depreme hazırlık konusunda verilen, tüm önergeleri reddeden hastalıklı kafaya,

Kentsel dönüşümü ranta, fırsatçılığa dönüştürenlere, İmar barışı adı altında, çürük binaları yasallaştıranlara, o binalarda kolon kesecek kadar, gözünü para bürümüşlere, isyan ediyorum. yarından tezi yok, meclisimizde bu konuda yeniden adımlar atacağız. Daha önce attığımız adımları tekrarlayıp, daha ısrarcı olacağız.