Konya'nın Sarayönü ilçesinde seçim koordinasyon merkezi açılışını yapan AKP Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Uğur İbrahim Altay ve partililer, ilçeye bağlı Ladik Mahallesi’ne geldiler.

AKP İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi, Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay ve Sarayönü Belediye Başkanı ve adayı Nafiz Solak mahalle meydanında vatandaşlara hitap etmek istedi.

VATANDAŞLAR YENİDEN ADAY GÖSTERİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu esnada bazı vatandaşlar yeniden AKP’nin Sarayönü Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Belediye Başkanı Nafiz Solak’a tepki gösterdiler.

“EĞER AK PARTİLİ BİR BELEDİYE OLMAZSA…”

Sözcü'den Mehmet Ali Kayacı'nın haberi şöyle:

Mevcut belediye başkanının kendilerinin değil Cumhurbaşkanının adayı olduğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi'ye vatandaşlar yuhalayarak karşılık verdi. Bunun ardından Çiftçi, “Yapılmak istenen tam da bu, Ladik'i bölüp karşı karşıya getirmek. Eğer Ak Partili bir belediye olmazsa, küçük bir hizmet alamaz” diyerek kızgın vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

JANDARMA ÇAĞRILDI, ÖNLEM ALDI

İlçe için yapılan çalışmaları ve harcanan parayı anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugüne kadar Ladik mahallesine 15 milyonluk yatırım yapmışsız. Ve bugüne kadar ilçe belediyesinde ve Büyükşehir Belediyesinde Ak Partili bir belediye başkanımız vardı. Bu koordinasyonla bu işleri yaptık. Sizden ricamız bu koordinasyonu bozmamanız. Bize destek olmanızı istiyoruz” dedi.

Vatandaşların tepkilerinin artması üzerine meydanda konuşmaya başlayan partililer, ilçe seçim bürosuna geçti. Olay yerine de ilçe jandarma ekipleri gelerek önlem aldı.

24 HAZİRAN'DAN ÖNCE DE CHP ADAYI ŞENER'İ YUHALAMIŞLARDI

Ladik mahallesi sakinleri 24 Haziran seçimleri öncesinde de meydanda kendilerine hitap etmeye çalışan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'i yuhalamıştı.

24 HAZİRAN’DA AKP YÜZDE 67 OY ALMIŞTI

24 Haziran’da yapılan genel seçimlerde; Sarayönü ilçesinde kullanılan oyların yüzde 67.95’ini, MHP ise yüzde 13,18’ini almıştı.