İstanbul Kartal’daki İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde anayasa değişikliği referandumu için sandık görevlisi olan Melisa Yet’in geçersiz bir ‘Evet’ oyuna itiraz ettiği için saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

Diken’in haberine göre, saldırının videoları sosyal medyadan paylaşılırken Melisa Yet ise yaptığı açıklamada, saldırganların AKP Kartal Esenlik Gençlik Kolları üyesi olduğunu öne sürdü.

Yet, oy pusulası üzerinde küçük bir çizgi şeklinde işaret olduğunu; ‘Evet’ tercihinin yapıldığı bu oyun geçersiz olması gerektiği için itirazda bulunduğunu belirterek, “Başkanın önerisi doğrultusunda oylama yapıldı ve oy geçersiz sayıldı. Bu duruma karşı çıkan bir grup, ‘Biz kabul etmiyoruz, geçersiz sayılamaz’ dedi. Sandık başkanı da ‘Tutanak tutun’ dedi. Ben de görevli olduğu için bu durumu tekrarladım” dedi.

İtirazının ardından 50 kişilik bir grubun kendisine saldırmaya başladığını öne süren Yet, “Okul sıraları, şişeler ve daha bir çok cisim üzerimize fırlatıldı. Sırtımdan tekme alarak yere yığıldım. O sırada kafama okul sırası atıldı. Kafamda ağır bir kanama oldu ve yere yığıldığımı hatırlıyorum. Sonrasında bilincim kapalıydı” ifadelerini kullandı.

Hastaneye götürülen Melisa Yet’in boynunda kırık oluştuğu; karnında ve belinde ise ezilme meydana geldiği öğrenildi.