Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapılan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Mustafa Yaman, kentten ayrıldı.

Sabah saatlerinde Mardin Havalimanı'ndan kalkan uçakla kentte ayrılan Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde “propaganda” amaçlı oluşturduğu Mardin Masa çalışanları ve bir kısım personel ile vedalaştı. Yaman, kentte başka bir veda ziyareti gerçekleştirmedi.

Yaman’ın herhangi bir ziyaret gerçekleştirmemesinin yanı sıra kentten sessiz sedasız bir şekilde ayrılması da dikkat çekti.

Yaman, kentten sessiz ayrılışından saatler sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "13 yılı Valilik olmak üzere 34 yıldır milletimize hizmet imkânı veren Allah'a şükrediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Allahaısmarladık Mardin..." ifadelerini kullandı.

Yaman’ın kayyım olarak atandığı dönem kendisine övgüler dizen birçok sosyal medya hesabı da kentten ayrılması ile birlikte sessizliğe bürünürken, tek paylaşım Balıkesir’den yanında getirdiği manevi kızı Merve Erciyas Çatal tarafından yapıldı.

Sosyal medya paylaşımda Erciyas, Yaman’ın da yer aldığı fotoğrafın üstüne Necip Fazıl Kısakürek’in “Bizim Şarkımız” şiirinin son dörtlüğünü ekledi.

Yine Yaman'ın yanında bulunan ve isimleri usulsüz işlemlerle anılan birçok ismin de tayinlerini istedikleri bilgisine ulaşıldı.

ŞÜKÜR KURBANLARI KESTİRDİLER

Yaman’ın kentten ayrılması hemen hemen her programlarında yer aldığı AKP’liler, AKP İl Başkanı gibi davranmakla eleştirdikleri Yaman’ın gidişi ile birlikte “şükür” kurbanları kesti.

22'nci Dönem Bağımsız Mardin Milletvekili olan, akaryakıt kaçakçılığından aldığı hapis cezası nedeniyle 2015’te AKP’den milletvekilliği adaylığı YSK’ye takılan Süleyman Bölünmez de Yaman’ın gitmesi nedeniyle “şükür” kurbanları kestiren isimlerden oldu.

Birçok köyde Bölünmez adına kesilen “şükür” kurbanlarının videoları sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

GİDERAYAK ATAMALAR YAPTI

Kentte HDP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez kayyım olarak atanan, yolsuzluk, rüşvet, usulsüz işlemler, cinsel taciz ve kayırma gibi onlarca icraatı belgelerle ortaya dökülen ancak hakkında tek bir soruşturma başlatılmayan Yaman, giderayak belediyeye Mardin Masa olarak bilinen “propaganda” birimi üzerinden onlarca personel alımı gerçekleştirdi.

Yaman, ayrıca giderayak yeni atamalar da gerçekleştirerek, Özel Kalem Müdürlüğüne Esra Toparlı’yı, Sıfır Atık Daire Başkanlığına Artuklu Üniversitesi Eski Genel Sekreteri Şahin Arpağ’ı, İklimlendirme Daire Başkanlığına Seçkim Mataracı’yı ve Destek Hizmetler Daire Başkanlığına İbrahim Erkan’ı atadı.

Yaman’ın atamasını yaptığı isimlerden Şahin Arpağ, Artuklu Üniversitesi’ndeki usulsüz işlemlerle anılırken, İbrahim Erkan ise Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihaleleri kanuna aykırı bir şekilde parçalara bölerek, doğrudan temin yolu ile yapılmasını sağlayan isim olarak tanınıyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı