Van’daki konteyner kentlerde 49 gündür açlık grevinde olan depremzedeleri ziyaret eden AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk, depremzedelerin sorunlarını çözmeyeceklerini, direnmenin anlamsız olduğunu söyledi

AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Kurban Bayramı nedeniyle Van depremi sonrası evleri yıkılan, konteyner kentlere mahkum edilen ve iki yıldan bu yana barınma sorunlarının çözülmesini bekleyen depremzedeleri ziyaret etti. Kayatürk’ün Anadolu ve Tahirpaşa konteyner kentlerindeki ziyaretinde beraberindeki heyette AKP Van İl Teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra Memur-Sen Van İl Başkanı Süleyman Şakar ve Mazlum-Der Van Şubesi Başkanı Yakup Aslan da bulundu.

Kayatürk, konteyner kentlerde barınma başta olmak üzere sorunlarının çözümü için 49 gündür açlık grevinde olan depremzedeleri de ziyaret etti. Depremzedelerin sorunlarının çözülmesi yönündeki taleplerini yinelemesi üzerine konuşan Kayatürk, depremden sonra hiç kimseyi yalnız bırakmadıklarını iddia etti.

Depremzedelerin ev sorunlarının çözülmesine ilişkin herhangi bir girişim ve gelişme olmadığını vurgulayan Kayatürk, depremzedelerin beklenti içinde olmalarının gereksiz olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Size ev verilmesi konusunda en ufak bir ışık görmüyorum. Eğer böyle olsaydı ben de bu işin peşini sonuna kadar bırakmazdım. Ama biliyorum ki bunun olasılığı yok. Tabi ki devlet mağdura el uzatmakla mükelleftir ama olmayacak şeyler konusunda da direnmenin anlamı yoktur. Van’da binlerce aile ev istiyor. Sizlerin durumundan geride kalmayan ve daha zor durumda olan ailelerimiz var." (Sendika.Org)