Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarına karşı takındığı sert tavrı eleştirdi. Yiğit, “Başbakan olaylar ve eleştiriler karşısında sinirleniyor. Yüzde 50’yi tutuyorum diyor. Türkiye’de iç savaş mı çıkaracaksınız, insanlar birbirlerini mi öldürecekler?” dedi.

Yiğit, ABD’de yayınlanan New York merkezli Posta 212 gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarına karşı takındığı sert tavrı eleştiren Yiğit, “Başbakan olaylar ve eleştiriler karşısında sinirleniyor. Yüzde 50’yi tutuyorum diyor. Türkiye’de iç savaş mı çıkaracaksınız, insanlar birbirlerini mi öldürecekler?” dedi. 

'POLİSE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ VERİLMELİ' 
AKP'li Yiğit, emniyet güçlerinin Gezi Parkı olayları sırasında orantısız güç kullanmasını da eleştirirken, polise psikoloji eğitimi verilmesi gerektiğini ifade etti. Başbakan’ın olaylar karşısında sinirlendiğini söyleyen Yiğit, Başbakan Erdoğan’ın olaylarla ilgili olarak söylediği “Yüzde 50’yi evinde zor tutuyorum” sözü için “Türkiye’de iç savaş mı çıkaracaksınız, insanlar birbirlerini mi öldürecekler? Başbakan her şeyden önce toparlayıcı olmalı, kucaklayıcı olmalı. Toplumda herkese eşit mesafede durmalı. Ama düzelir bunlar” yorumunu yaptı.


'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE YAVUZ SELİM İSMİ ÇOK YANLIŞ'
Yiğit, üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin koyulmasını yanlış bulduğunu da ifade etti.
“Ben Aleviyim ve AK Parti’den milletvekiliyim. Başbakan hep toparlayıcı, bütünleştirici, herkesi kucaklayıcı konuşmalar yapardı ve biz en ufak bir rahatsızlık duymadık. Fakat Yavuz Selim, Çaldıran olaylarında 40 bin Alevi’yi öldürdü. O zamandan beri Alevi kesiminde Yavuz Selim’e karşı bir alerji var. Dolayısıyla ismi köprüye koymaları çok yanlış oldu. O kadar güzel isimler var ki, Yunus Emre’yi koy, Mevlana’yı koy. Hatta Sayın Başbakan kendi ismini koysaydı” şeklinde konuştu.

Yiğit, Cumhuriyet döneminde Alevilerin ıstıraplar çektiğini söyledi ve “Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir tane Alevi daire başkanı koysalardı belki de bugün bunları hiç yaşamayacaktık” dedi.

BAŞBAKAN YANLIŞTAN DÖNMELİ
AKP döneminde Alevilik ve Bektaşiliğin ders kitaplarına girdiğini, Madımak Oteli’nin kamulaştırıldığını, Cem evlerine yasal statü kazandırma konusunda da beş kişilik bir komite oluşturduğunu ancak araya seçimlerin girdiğini söylerken, yakın zamanda Başbakan Erdoğan’ın İstanbul milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konunun yeniden gündeme geldiğini, Başbakan’ın konuyu çözüme kavuşturma niyetini kendisine açıkladığını anlattı.

Başbakan’ın son dönemdeki açıklamalarını anlamakta zorlandığını dile getiren İbrahim Yiğit, “Başbakan’ın böyle söylemleri oluyor ama yanlıştan dönmek de bir erdemdir. Ama yapıyor Başbakan bunu. Mesela Kürt milletvekillerine neler söyledi, ama sonra Apo’yla bile görüştürdü” dedi. (evrensel)