HDP'li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen, Tatvan Belediyesi’nin çarşı merkezindeki binasında bulunan ve Nisan 2015'te AKP’li Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan 'Şaredariya Tetwanê' yazılı tabela kaldırıldı.

Bitlis News’ten Sinan Aygül’ün haberine göre, kaldırılan tabelanın yerine 'Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü' yazılı başka bir tabela takıldı.

Kürtçe tabelanın yer aldığı bina, Tatvan Belediyesi yeni hizmet binasına taşındığından beri ek bina olarak aktif şekilde kullanılıyor. Binada bir başkanlık makamının yanı sıra zabıta, numarataj, anons memurluğu ve vezne gibi birimler de yer alıyor.

Tatvan Belediyesi tarafından sökülen ve AKP’li bir belediyenin yenilediği  ilk ve tek 'Kürtçe Tabela' olması özelliğini taşıyan tabelanın niçin kaldırıldığına ilişkin belediye yönetiminden şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seçim sonuçları da şaibeli olan Tatvan Belediyesinde, AKP 276 oy farkla kazanmış sayılırken HDP'nin il, ilçe ve yüksek seçim kurullarına yaptığı itirazlar ve 800'den fazla usulsüz seçmen tespitiyle beraber YSK'ya yaptığı olağanüstü itirazı rededilmişti.

Yine belediye meclisinde HDP çoğunlukta iken HDP'li 9 meclis üyesi haklarında devam eden soruşturma olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılmış, meclis çoğunluğu AKP lehine değişmişti.