Fatih Yağmur / Radikal

İçişleri Bakanlığı Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu hakkında, tefecilik suçlamasından dolayı soruşturma izni verdi.

Mardin’in Midyat ilçesinde Süryani vatandaşları hedef alan çeteyle ilgili davada yargılanan AK Partili Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.

Anter Onar isimli Süryani vatandaş Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ilçede özellikle Süryanilere yönelik tefecilik faaliyetleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, Belediye Başkanı Nasıroğlu da bu tefeci çetenin lideriydi. Konuyla ilgili inceleme başlatan savcılık, Nasıroğlu’nu soruşturmak için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık da izni verdi. 2011 yılında DYP’den AK Parti ’ye geçen ve Midyat’ın 3 dönemdir belediye başkanı olan Nasıroğlu’nu incelemek için ilçeye Maliye müfettişleri gönderildi.

232 kişinin ifadesini alan müfettişler ayrıntılı bir rapor yazarak İçişleri Bakanlığı ve soruşturmayı yürüten savcıya gönderdi. Müfettişlere yaklaşık altı saat ifade veren Mehmet Rıdvan Arslan, “Tefeciler Süryaniler için açık bir tehdit haline geldi. Ve bu işin arkasında belediye başkanı var. Bu konuya bir çözüm bulunmazsa daha çok Süryaninin canı yanacak” dedi. Tefecilik soruşturması belediyedeki milyon liralık yolsuzluğu da ortaya çıkardı. Soruşturma sonucunda Midyat Ağır Ceza Mahkemesi Nasıroğlu da dahil 56 kişi hakkında dava açtı. Savcılık iddianamesinde, arsa satışlarında sahte belge düzenlendiği, araç alım ve satımında yolsuzluk yapıldığı, imar izinleriyle belediyeyi zarara uğratıldığı ve birçok şahsa menfaat sağlandığı belirtiliyor.