Yalova’nın Kadıköy Beldesi’nde camide kahvaltı veren AKP’li aday Mehmet Şahin, seçim propagandasını da sosyal medya hesabından yayınladı. Olay büyük tepki aldı.

Tartışma başlatan kahvaltı programı Cumartesi günü gerçekleşti. Yalova Kadıköy Beldesi'nin belediye başkan adayı AKP'li başkan Mehmet Şahin, mahalle sakinleri ile Özden Mahallesi'ndeki Yeşil Camii'nde kahvaltı yaptı. Sözcü’nün haberine göre Şahin, kahvaltı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı ve şu notu düştü: “Cemaat ile kahvaltı programımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın isteklerini dinledik.”

TEPKİ ÇEKTİ

AKP'li başkanın camide kahvaltı yapması büyük tepki çekti. Paylaşımı silen başkan, ‘Cami derneğinin organizasyonu' savunmasını yaptı. Şahin “Ben düzenlemedim. Ayda bir rutin toplantı var, bizde davet edildik, gittik” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

AKP'li Mehmet Şahin Yeşil Camii'ndeki kahvaltıyı Facebook'tan bu fotoğrafla paylaştı. Takipçileri “Dayı sen kaç yaşında adamsın camide hiç siyaset mi olur. Yazık” diye tepki gösterdi.

‘DİNİ ALET EDİYORSUNUZ’

DP'den iken AKP'ye geçen ve yeniden başkan adayı gösterilen Şahin'e sosyal medyadan şu tepkiler geldi.

-Biz siyaseti seçim ofisimizde yapıyoruz. Camide siyaset olmaz. Yazıklar olsun.

-Cami ibadet, ahlak ve eğitim yeridir. Cami siyaset yeri ve parti faaliyet binası değildir.

-Mahallemizin bir ferdi olarak bu olayı kınıyorum.

-Camide siyasete hayır sahalarda görmek isteriz.

-Mehmet abi her zaman takip eden ve takdir eden bir kardeşin olarak bu olmadı? Göze hiç hoş gelmedi. Ayak basılan yerde üstelik bir ibadethanede bu yemek ne oluyor. 

-Başkanım hiç olmadı yahu. Cumartesi günü bütün lokantalar kapalı mıydı yazık.