Katıldıkları bir televizyon programında ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri’ suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcılıktaki ifadelerinde “Sözlerimiz çarpıtıldı” dedi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen savcılık sorgularının ardından adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

GEZEN: KİMSEYE HAKARET KASTIM YOKTUR

İki sanatçı şüpheli sıfatıyla Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde ifade verirken, Müjdat Gezen’in ifadesinde, “Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur” dediği öğrenildi.

Gezen, “Cumhurbaşkanı grup toplantısında “Bu Kadıköy’de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir” demiştir. Ben de Kadıköy’de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim” dedi.

Ünlü sanatçı, “Dediğim gibi, benim, cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Bu söylediğim sözler birebir doğrudur fakat hakaret kastıyla söylenmiş sözler değildir. Ben tiyatrocuyum, sahnede de bu cümleyi birebir kullanıyorum çünkü tiyatrom Kadıköy’dedir. Kadıköy’de tiyatromda komedi oyununda bu sözleri orada da söylüyorum söylememdeki amaç mizahi bir eleştiridir” ifadelerini kullandı.

Gezen, Erdoğan’a hakaret suçlamasını “Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla bir hakaret kastım yoktur. Bu üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek reddetti.

Halk TV’de yayınlanan programda yaptıkları açıklamalar nedeniyle Akpınar ve Gezen hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.