AKP iktidarı, kadına yönelik şiddet, istismar ve cinayet suçlarının faillerine tahliye yolunu açan düzenlemeyi Meclis'e getirirken, affedilen, iyi hal indirimi uygulanan kadın cinayetleri, bu kez iktidar partisinin yöneticisi olan bir kadını hayattan kopardı.       

Rize’de bir erkek, karşılıksız sevdiği kadını kendisiyle görüşmek istemediği gerekçesiyle önce kurşunladı, sonra ölmediğini görünce bıçakla katletti.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Gamze Pala isimli kadın, kendisine aşık olan Savaş Dalançıkar ile görüşmeyi kabul etmedi. Kadınla görüşme ısrarını uzun süre sürdürdüğü öğrenilen erkek, dün akşam saat 22.00 sularında Pala'ya silahlı saldırıda bulundu.

Savaş Dalançıkar, kurşunların kadına isabet etmediğini görünce bu kez cebinden çıkardığı bıçakla boğazını keserek öldürdü. Saldırgan Dalançıkar olay yerinden kaçamadan emniyet güçleri tarafından yakalandı.

Kadın cinayetiyle ilgili inceleme sürerken, öldürülen Gamze Pala'nın AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenildi.

'ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ, YASTAYIZ'

Cinayetin ardından Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: "Bu kez de kadın cinayeti belki de ilk kez maalesef ilçemizde yaşandı. Yurttaşımız, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmenevi çalışanı Gamze Pala, daha öncesinde de defalarca reddettiği sapkın bir alçak tarafından vahşice katledildi. Katil, emniyet güçleri tarafından olay yerinde suç aletleriyle birlikte yakalandı.

Yaşanan cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Yurttaşımızın yakınlarına, sevenlerine ve tüm Fındıklı halkına başsağlığı biliyoruz. Fındıklımız, tüm yurttaşlarımızın eşit ve özgürce yaşadığı bir yerdir. İlçemizde, gerici, kadın düşmanı katillerin yeri yoktur. Tüm Fındıklı halkıyla birlikte davanın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başımız sağ olsun..."