İran’ın Türkiye sınırındaki Xoy kentinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Van’ın Başkale ilçesine bağlı beş köyde yıkıma neden oldu. Bu yıkımların en büyüğü ise Gelenler (Qîratî) Mahallesi'nde yaşandı.

AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın, bir kişinin yaşamını yitirdiği Gelenler (Qîratî) Mahallesi'nde dün depremzedeleri tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı.

AKP’Lİ VEKİL HALKI YARDIMLA TEHDİT EDİYOR

Arvas konuşmasında depremzedeleri yardımla tehdit ederek şunları söylüyor: “Valimiz ve bakan yardımcımız sizin hizmetinizde. Cumhurbaşkanımız talimat vermiş. Üç gündür sizin için buradayız. Eğer beğenmiyorsanız tüm ekibimizle kalkıp gidelim, onlar gelsin size baksın. Talimat verelim diyelim biz bu köyü terk ediyoruz. Diyeceğiz bu köyün ihtiyacı yoktur ve perişan olmamıştır. Bu köy zengin ve ağa köyüdür. Kim geliyorsa gelsin bu köye sahip çıksın. Bunu da yapabiliriz.”

Konuşması arasında bir depremzede ise, “Kötü bir niyetimiz yok, devlete bir kötülük göstermemişiz” diyor. Konuşmasına devam eden Arvas, “Ama siz jandarmalara hakaret ediyorsunuz. Valiye ve bakan yardımcımıza hücum ediyorsunuz. O zaman bu nedir” diyor.

İddiaya göre Arvas, bu tartışma sırasında bir depremzedeye tokat attı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı