İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısının 3. oturumu Ekrem İmamoğlu başkanlığında bugün yapıldı.

Toplantının dünkü oturumda ‘Uyuşturucu ile mücadele komisyonu’ ve ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu’ kurulması kararlarına destek vermeyen AKP gelen tepkilerin ardından geri adım attı.

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, komisyonlara ret oyu vermeleri nedeniyle gelen tepkileri hatırlatarak, “Şimdi CHP grubu bizimle görüşmeye geldiğinde komisyonlarda dokuz üye sayısını neden sekize düşürdünüz diye görüşmeye geldiler. Uyuşturucu konusunda keşke bizimle daha önce de görüşselerdi. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar verecek maddeleri reddedeceğini herkes bilir. Meclis gündemine getireceğiz. İBB’de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de önümüzdeki ay Meclis’te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız” dedi.

DÜN REDDEDİLMİŞTİ

Toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, AKP’nin uyuşturucuyla mücadele konusunda gösterdiği hassasiyeti Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu konusunda da göstermesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu kurulması önerisi dün AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Meclis toplantısında belediye bünyesinde çalışan kamu emekçilerini ilgilendiren toplusözleşme gündemi de tartışıldı.