Adile Naşit'i seçim için reklamda kullananan AKP'nin Sözcüsü Mahir Ünal, "Diyorlar ki 'Biz tekrardan eski Türkiye'yi getireceğiz'. Hangi Türkiye? 'Adile Naşit'in ninni okuduğu Türkiye çok güzel bir Türkiye'ydi.' Valla o Türkiye sizin için çok güzel bir Türkiye olabilir ama o Türkiye bizim için tam bir kâbustu" dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal , 24 Haziran için hazırladıkları reklamda geçen Adile Naşit Türkiye'sini "kabus" olarak tanımladı.

En büyük seçim vaadi olarak 'Yeni Türkiye ' diyen ancak 24 Haziran için 'Eski Türkiye'ye özlem vurgusu ile Barış Manço'lu, Adile Naşit 'li, Turist Ömer'li  ve 2002 Dünya Kupası'ndan kesitlerle reklam hazırlayan AKP'nin Sözcüsü Ünal tepki çeken ifadeler kullandı.

Ünal, Maraş’ta vergi müfettişleriyle sahurda bir araya geldi. AKP İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile milletvekili adaylarının da katıldığı programda konuşan Ünal, muhalefetin eski Türkiye’yi vadettiğini öne sürdü.

Ünal, şöyle konuştu:

“Bu adamlar bize eski Türkiye’yi vadediyor. Diyorlar ki ‘Biz tekrardan eski Türkiye’yi getireceğiz’. Hangi Türkiye? ‘Adile Naşit’in ninni okuduğu Türkiye çok güzel bir Türkiye’ydi.’ Valla o Türkiye sizin için çok güzel bir Türkiye olabilir ama o Türkiye bizim için tam bir kâbustu. Başörtülü annelerin asker evlatlarının yemin törenine katılamadığı bir Türkiye’ydi. Parası olmayanların hastane kapılarında olduğu bir Türkiye’ydi. Çaresizliğin, yokluğun, pirincin, çayın, yağın karaborsada, dükkanların tezgah altlarında satıldığı bir Türkiye’ydi.”

Ünal'ın bu sözlerine sosyal medyadan birçok tepki geldi. 

Birçok isim 'Adile Naşit'in kuzucuklarıyız' paylaşımında bulundu.