Koronavirüs testine erişimin oldukça zorlu olduğu Türkiye'de, hastanelerde test yapılması için tüm belirtilerin şiddetli biçimde görülmesi beklenirken test merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın 125 adet test kiti alması ve ev ortamında test yaptığı görüntülerin paylaşılmasının ardından AKP'li vekil İsmail Tamer'in oğlunun koronavirüs testi siparişi aldığına dair paylaşımlar tepki topladı.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in WhatsApp durumu üzerinden koronavirüs testi ön siparişi aldığı iddia edildi.

Namık Tamer'in önceki gün paylaştığı iddia edilen iki ayrı 'durum' görselinde "Covid-19 Rapid Test için ön sipariş alınır. Lütfen iletişime geçiniz." ve "Covid-19 test kiti mevcut" yazıyor.

"SON ANDA FARKETTİM"

Olayın tepki toplamasının ardından Namık Tamer'in durumunda "Dün durumumda paylaştığım görüntüde Covid-19 testi ön siparişi alınır ibaresini son anda fark ettim.  Böyle bir corona testini aldığım ve ya sattığım ticaretini yaptığım bir durum yoktur bilgilerinize." yazan yeni bir paylaşım yaptığı iddia edildi.

AKP'Lİ VEKİL İSMAİL TAMER YALANLADI

Oğlu "son anda fark ettim" dese de AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, bir tweet atarak olayı yalanladı. İsmail Tamer, "Oğlum Namık Tamer’in WhatsApp durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin Sağlık Bakanlığı’nın  kontrolünde olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerine sunarım" açıklaması yaptı.

ETHEM SANCAK'IN YEĞENİNİN EV ORTAMINDA TEST YAPTIĞI GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Sancak Grubu’nun sahibi Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın ev ortamında korona testi yaptığını gösteren videosu sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Kitleri kendisinin şirketleri bünyesinde aldığını söyleyen Sancak, 125 adet kitin faturasını da paylaşmıştı.

HER İSTEYEN TEST SATIN ALABİLİYOR MU?

Teste erişimin oldukça zorlu olduğu Türkiye'de yurttaşlar, böylesi gelişmeler üzerine başta Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığına çok temel sorular soruyor:

*Testin şahıslar ve firmalarca alımı ve satımı serbest mi? Her isteyen test satın alabiliyor mu?

*Test kitlerinin satışı serbest ise ilgili bakanlıklar bunun satışını denetliyor mu? Satış yapan şirketlerin ve satışı serbest olan kitlerin listesi yayımlandı mı?

*Testin bu şekilde satışı serbest değilse, test aldığını ya da test sattığını iddia eden kişiler veya şirketler hakkında bir işlem yapıldı mı?