AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Urfa’da sağlığın iyi yönetilmediğine dair eleştirilerde bulundu. Fakıbaba'nın bu paylaşımının ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş görevden alınıp yerine Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm getirildi.

‘İKİ YILDIR BAKAN KOCA’YA KONUYU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM’

Fakıbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocayı da eleştirerek şehirdeki durumu iki yıldır Koca’ya aktarmaya çalıştığını ama bunda başarılı olamadığını ifade etti. Fakıbaba şunları söyledi: "Eski bir başhekim ve genel cerrahi uzmanı olarak Şanlıurfa'da sağlığın iyi yönetilemediğini görüyorum. Bunu iki yıldan beri bakanımıza anlatmaya çalışıyorum. Ancak başarılı olamadım. Bu sefer Sayın bakanımızın Şanlıurfa'daki sağlıkla ilgili problemleri çözeceğini inanıyorum."

Fakıbaba'nın yaptığı paylaşımın ardından Urfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm getirildi. Görevden alınan Erkuş ise Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Bunun üzerine Fakıbaba, paylaşımını sildi. 

Kaynak: Gazete Duvar