Yüksekova’da bir eve giren jandarma özel harekatçının (JÖH), Uzunköprü ailesinin yatak odasında çektirdiği fotoğrafa tepkilere bir yenisi eklendi. 

Askerin, girdiği yatak odasındaki aynaya rujla, "Aşk Yüksekova'da başka yaşanıyor. Gonyalı Beyşehir" yazdığı fotoğrafla ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan AKP Hakkari Eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, fotoğraftan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

“FOTOĞRAFIN HİÇBİR İZAHATI OLAMAZ”

90’lı yıllarda buna benzer olayların yaşandığını hatırlatan Özbek, “Birçok kişi geçmişte böyle olaylar yüzünden dağa çıktı. Bizler böyle manzaraların tekrarlanmaması için uğraşırken Yüksekova’da bir ailenin yatak odasında çekilen bu fotoğrafın çekilmesi ve servis edilmesi doğru değildir. Operasyonların veya savaşların da belli kuralları vardır. Bu fotoğrafın hiçbir izahatı olamaz. Bunu asker, polis veya YPS’li kim yaparsa yapsın ahlaken yanlıştır.” dedi.

“O FOTOĞRAFI GÖREN ÇOCUKLAR, KADINLAR BUNU UNUTUR MU?”

Söz konusu olayla ilgili yetkililerin gerekli işlemleri yapacağına inandığını belirten Özbek, “Eskiden yaşanan bu tür ahlaka aykırı hareketlerin çoğu görüntülenememiş ve kayıt altına alınamamıştı. Şimdi iletişim çağındayız ve ilimizde güvenlik görevlilerinin yaptığı her hareket kayıt altına alınabiliyor. İşte Yüksekova’daki örnekte olduğu gibi bir fotoğrafı bir anda on binlerce kişi görüp tepki gösterebiliyor. O fotoğrafı gören çocuklar, kadınlar bunu unutur mu? Unutamaz tabii ki. Ben o fotoğrafı çeken kişiye şunu sormak istiyorum, acaba birisi onun yatak odasına girip o şekilde bir fotoğraf çekip bir de çok iyi bir şeymiş gibi herkesle paylaşırsa bundan ne kadar hoşlanır? Her insanın mahremi vardır, özel hayatı vardır. İnsanların bu tür hassasiyetlerine dokunmak ahlaken doğru değildir” dedi.

(Kaynak: Yüksekova Haber)