İstanbul'da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, "Eyüpsultan Zaman Yolculuğu Projesi" adıyla ihale düzenledi.

Eyüp Sultan olarak bilinen Ebu Eyyub el Ensari’nin sanal gerçeklik teknolojisi ile canlandırılacağı öne sürülen proje için 2 milyon 115 bin TL teklif veren şirket ihaleyi aldı.

Proje için 10 Temmuz'da düzenlenen ihaleye yalnızca MTE Yapı Ticaret Anonim Şirketi katıldı. 2 milyon 115 bin TL teklif vererek ihaleyi alan şirketle  AKP’li belediye ile şirket arasında 14 Ağustos tarihinde sözleşme imzalandı. Projenin 120 gün içerisinde tamamlanması istendi.

SANAL GERÇEKLİK İLE CANLANDIRILACAK

BirGün'de yer alan habere göre; proje kapsamında Eyüp Sultan olarak tanınan Ebu Eyyub el Ensari’nin Medine’den Yola çıkarak Şam’a uğraması ve oradan İstanbul önlerine gelerek İstanbul’u kuşatması bir sanal gerçeklik(VR) teknolojisi ile canlandırılacak.

Projenin Eyüpsultan ilçesinin tanıtımı amacıyla da hayata geçirileceği ve 17’nci yüzyılda Eyüpsultan’ın durumu ve cumhuriyet sonrasında Eyüpsultan ilçesinin durumunun üç boyutlu modelleme ile canlandırılarak gösterileceği belirtildi.

Projede, üç boyutlu sanal gerçeklik gözlükleri, sanal gerçeklik uçuş simülatörleri ve görsel ekranlar da kullanılacak.

PROJEYİ ALAN ŞİRKETİN SAHİBİ AKP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI

2 milyon 115 bin TL teklifle ihaleyi alan şirketin sahibinin ise AKP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Muhammed Talha Enis olduğu öğrenildi.

Enis’in babası Şerif Enis'in sahip olduğu Biat İnşaat, Zaman Gazetesi’nin 15 bin metrekarelik genişliğindeki matbaa tesisleri ile AKP’nin uzun yıllardır kamp yaptığı Kızılcahamam’daki Asya Termal Otel’i de inşa etti.