Konya Kulu’da 90 metrekare arazinin fiyat belirlemesini Avro üzerinden hesapladığı için “Konya AB’ye girdi” eleştirilerine maruz kalan AKP’li Kulu Belediyesi’nin, şimdi de kendisinden önceki AKP yönetiminden 45 milyon TL borç devraldığı ortaya çıktı.

Konya’nın Kulu ilçesinde belediye tarafından satılacak arazi fiyatlarının Avro üzerinden belirlenmesi, köylünün sert tepkisine yol açınca ihale ertelenmişti. 

Gamze Bal'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’in, tepkili köylüyü sakinleştirmek için yaptığı konuşmanın görüntüleri, yeni bir gelişmeyi ortaya çıkardı. 2019’daki 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den belediye başkanı seçilen Ünver, söz konusu görüntüde hem kendisinden önceki AKP’li belediye yönetiminden devraldığı hem de kendi dönemindeki borçlara ilişkin şunları söyledi: 

“Görevi 45 milyon TL borçla teslim aldım. Eski ve benim dönemimdeki vergi, SSK, emekli sandığı vs. hepsini yapılandırdım, 12 milyon TL daha geldi. Bir yandan borç ödüyoruz, bir yandan da kredi alarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Büyükşehir, döşenecek kilitli taşlar için (kaldırım taşı) sadece 4 köye taş gönderimi yaptı, diğer yerler için vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istedim. Bakan bey sağ olsun 4.5 milyon TL verdi. 15 bin metrekare kilitli taş yaptık.”