Urfa’nın AKP yönetimindeki merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi’nde işe alınan 47 kişi işe alındı. Alımların belediyeler için sınavsız işçi alımı için zorunluluk olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılmadığı, direkt belediye tarafından yapıldığı öne sürüldü. Söz konusu işe alım listesi dün akşam sosyal medya hesaplarından, “Eyyübiye Belediye Başkanlığı Müdürlükleri Görevlendirme Personel Listesi” başlığıyla dolaşıma sokuldu. Listede yer alan 47 kişi, belediyenin Bilgi İşlem, Çevre Koruma ve Kontrol, Dış İlişkiler, Gece Kondu ve Sosyal Kontrol, İmar ve Şehircilik, İnsan Kaynakları ve Eğitim, İşletme ve İştirakler, Kültür ve Sosyal İşler, Özel Kalem, Plan Proje, Sosyal Yardım ve Muhtarlık İşleri ve Zabıta müdürlüklerinde görevlendirildi. 

İŞÇİ ALIMI AKRABALARDAN YAPILDI

Emrullah Acar'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, listede yer alan dikkat çekici nokta ise işe alınan 47 kişiden 30'unun soy isimleriyle AKP'li belediye meclis üyelerininkinin aynı olması. 

İddiaların ardından belediye tarafından resmi bir açıklama yapılmazken Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sosyal medyadan kendisini etiketleyerek paylaşım yapanları engelledi. 

BELEDİYE DOĞRULADI

Kuş'un danışmanı, başkanın programından kaynaklı telefonuna bakamayacağını belirterek daha sonra aramamızı istedi. Belediye basın sorumlusu ise iddialara ilişkin "doğrudur" yanıtı verdi.

Meclis üyelerinin akrabalarının da işe alınanlar arasında olduğunu da doğrulayan basın sorumlusu, "Belediye başkanı 47 kişiyi işe alamayacak mı?" diye sorarak, başka belediyelerin 600 kişiyi işe aldığını, ancak sadece Eyyubiye Belediyesi'nin görüldüğünü belirterek kentteki diğer belediyelere işaret etti.