Türkiye-Venezuela Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Sedat Peker’in Venezuela'ya uyuşturucu ticareti için gittiği iddiasında bulunduğu eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın katıldığı o ziyareti anlattı. Parlemento seçimlerini gözlemlemek için Venezuela’ya gittiklerini belirten Serkan Bayram, Erkam Yıldırım’ın ‘gezmek için’ heyete katıldığını savundu. Bayram, “Bir iki koli maske ve kit vardı. Toplasan iki koli etmez. Badem şekeri götürdük, baklava götürdük, onu da mı anlatalım” diye çıkıştı. Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ise gezide Yıldırım’ı bir kez gördüğünü belirtirken, Erkam Yıldırım ile çok ilgilenildiğini anlattı.

‘HAYIR İŞİ İÇİN’ GİTMİŞ

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan AKP’li Serkan Bayram, iki YSK üyesinin de yer aldığı heyetin 4 Aralık 2020’de THY’nin tarifeli bir seferiyle Venezuela’ya gittiğini söyledi. Masrafları TBMM’nin karşıladığını vurgulayan Bayram, Yıldırım ve iki iş adamının aynı uçakla fakat kendi imkanlarıyla katıldığını öne sürdü. Bayram, iş adamlarının hem ülkeyi görmek hem ‘hayır işi için’ geldiklerini ifade etti.

HEYET SEÇİM SANDIKLARINI GEZİP, HASTANEDE YANIK ÜNİTESİ AÇMIŞ

Bayram, heyetin 6 Aralık’ta seçim sandıklarını gezdiğini, 7 Aralık’ta Maarif Vakfı’na bağlı iki okulu gezip akıllı tahta ihtiyacını karşıladığını, Sağlık Bakanlığı’na ait hastanedeki yanık ünitesini açtıklarını ve Filistin Camisi’nin ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtti.

‘BAKLAVA GÖTÜRDÜK, ONU DA MI ANLATALIM?’

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'a ilişkin Venezuela’da uyuşturucu ticareti ilişkisi olduğu iddiasında bulunmuş, Binali Yıldırım, oğlunun ‘test kiti ve maske götürdüğünü’ öne sürmüştü. Yapılan araştırma sonucunda 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıkmıştı.
AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, söz konusu maske ve kit tartışması iddialarına çıkışarak “Giderken kendileriyle beraber 1-2 koli maske ve kit vardı. Gümrüklük iş değil. Tırlar veya gemilerle ihraç edilen mal değil. Toplasan iki koli etmez. Badem şekeri de götürdük, onu da mı anlatalım? Baklava götürdük, onu da mı anlatalım?” dedi.

‘ERKAM BEY HAYIRSEVER BİR İŞ ADAMIDIR’

Maske ve kitlerin Türk iş adamları ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını anlatan Bayram, “İhracat babında düşünmemek lazım. Erkam bey hayırsever bir iş adamıdır. Başbakanımızın oğludur. Bir insanı karalamak veya niyet okumak hiçbir Türk vatandaşına yakışmaz” dedi.

Yıldırım’ın bu ülkede yatırımı olmadığını savunan Bayram, ne şekilde davet edildiği sorusu üzerine “Ben Erkam ve Binali beylerin avukatıyım. Venezuela’ya hiç gitmemiş. ‘Buyrun gelin’ dedik” diye konuştu.

HEYETTEKİ CHP’Lİ İSİM ANLATTI: BAKTIM ÇOK İLGİLENİYORLAR, ‘KİM BU’ DEDİM, ‘BİNALİ YILDIRIM’IN OĞLU’ DEDİLER

CHP’li Kılınç, Venezuela’nın Türkiye büyükelçisinin daveti üzerine heyete katıldığını ve seçimleri izlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz giderken dört kişiydik. Uçakta Binali Yıldırım’ın oğlunu görmedim. Ancak aynı uçakta olduğumuz anlaşılıyor. Otelde otururken, baktım iş adamlarıyla çok ilgileniyorlar. ‘Kim bu?’ dedim. Dediler ki: Binali Yıldırım’ın oğlu. Orada o kadar gördüm.”

Maske ve kit kolisi görmediğini anlatan Kılınç, “Bana yardımdan söz edilmedi. Ben AKP’lilerle muhatap olmadım. Yıldırım’ın oğluyla diyalogum olmadı” dedi.

Venezuela’da Coronavirus değerlerinin yüksek olmadığını anlatan Kılınç, “Oranın düşük olduğunu söylediler. Maske takan çok azdı” dedi.