Korkusuz yazarı Ahmet Takan, AKP ve MHP arasında seçim anlaşmazlığı olduğu iddia etti.

"Saray, üzerinde çok konuştuğu yeni seçim sistemi konusunda çalışmalarını hemen hemen bitirdi. Seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesi ile daraltılmış bölge sistemi tamam gibi" iddiasında bulunan Takan, AKP'nin MHP'yi tek çatı altında seçime girmeye ikna edemediğini iddia etti.

Takan, "Ufak bir pürüz var… Büyük ortak küçük ortağı listeler konusunda ikna edemiyor. Saraydan MHP’ye giden teklife göre, seçime Cumhur İttifakı yerine AKP’den tek listeden girilmesi öneriliyor. AKP, MHP’ye toplamda 40-45 milletvekili çıkaracağı şekilde kendi listesinden bazı bölgelerde birinci ve ikinci sıraların garantisini veriyor. MHP ise bugün itibariyle bu teklife yanaşmıyor, Cumhur İttifakı’nda ısrar ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Takan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Bu kadar büyük krizlerin içinde, onca yıpranmışlığa ve anketlerin neredeyse hepsinde tepe aşağı gidişata rağmen saray iktidarı ve küçük ortakları neden çok rahat görüntü veriyor?

"YILIN İLK BOMBA HABERİ"

Muhalefet partilerinin yetersizlikleri konusunda beylik analizler yapmayacağım!.. Bilimsel bir çalışma ile soruya yanıt vereceğim. Ancak önce önemli bir kulis bilgisi bu da benden size yeni yılın ilk bomba haberi olsun. Saray, üzerinde çok konuştuğu yeni seçim sistemi konusunda çalışmalarını hemen hemen bitirdi. Seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesi ile daraltılmış bölge sistemi tamam gibi… Ufak bir pürüz var… Büyük ortak küçük ortağı listeler konusunda ikna edemiyor. Saraydan MHP’ye giden teklife göre, seçime Cumhur İttifakı yerine AKP’den tek listeden girilmesi öneriliyor. AKP, MHP’ye toplamda 40-45 milletvekili çıkaracağı şekilde kendi listesinden bazı bölgelerde birinci ve ikinci sıraların garantisini veriyor. MHP ise bugün itibariyle bu teklife yanaşmıyor, Cumhur İttifakı’nda ısrar ediyor. Sarayda yapılan hesaplamalara göre (anketlerde görünen rakamlar AKP yüzde 35, MHP yüzde 10 civarı baz alındığında), Cumhur İttifakı korunarak daraltılmış bölge sistemi ile seçime girildiğinde 350-360 civarında, tek başına AKP listelerinden girildiğinde ise 400 milletvekili çıkarıyorlar. Eğer hayalleri ve hesapları tutarsa bu da Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmaları demek."