Elazığ’da AKP’nin ilçe başkanının bir kadın taciz ettiğinin iddia edilmesinin ardından, parti teşkilatına şikayetçi olan şahıs kaçırılıp darp edildi.

Şikayetçi olmak isteyen şahsın AKP’li vekil tarafından susturulduğu iddialar arasında.

İddiaya göre, AKP Kovancılar İlçe Başkanı Vahap Gök, ilçedeki Belediye İş Merkezi’nde Serhat K.’ye ait bir mağazada çalışan ve Serhat K’nin eski eşi olan Merve D. isimli kadını hem iş yerine gelerek hem de mesajlar yollayarak taciz ediyordu.

Vahap Gök, kadını gece saatinde de telefondan taciz etmeye başlayınca engellendi. Gök bunun üzerine ertesi gün kadının çalıştığı dükkana gelip “Belediye başkanımız yukarıya namaz kılmaya çıktı, ben de sizin yanınıza geldim” dedi ve WhatsApp’tan neden engellendiğini sordu. M.D buna karşılık Gök’e “Ben sizin çocuğunuz yaşındayım, mesaj attığınız saatin farkında değilsiniz” diyerek kendisini bir daha rahatsız etmemesini istedi.

‘İL BAŞKANININ YOK MU’ SAVUNMASI

Olanların ardından Serhat K., İlçe Başkanı Gök’ü İl Başkanı Ramazan Gürgöze’ye şikayet etti. Kadını taciz ettiği iddia edilen Vahap Gök ise şikayetin ardından Serhat K.’yı işyerinin önünde aracına alıp “Tamam ben hatalıyım, fakat beni il başkanına şikayet ediyorsun. Sanki il başkanının bu işleri yok mu?” diyerek kendini savundu.

DÖVÜP OTELE ATTILAR, AKP’Lİ VEKİL SUSTURDU

Bu süreçte eşinden ayrılan Serhat K., 19 Eylül Perşembe günü, olaydan 6 ay sonra kentteki bir restaurantta gördüğü İl Başkanı Gürgöze’ye Vahap Gök’le ilgili yaptığı şikayeti bir kez daha hatırlattı. Ancak bunu yapması sonrasında kendisine yönelik saldırı hazırlığı da başladı.

İkinci şikayetini yaptığı bugünün akşamında aracıyla kentte hareket eden Serhat K., Gök’ün kendisine yeğenini göndererek yaptığı görüşme çağrısı sonrası ilçedeki bir halı sahasına geldi. Burada aracından indirilip Gök’ün yeğeninin de aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından başka bir araca bindirilen Serhat K., bilinmeyen bir yere götürüldü.

Araçtan indirilen Serhat K., Vahap Gök ve yanındakiler tarafından feci şekilde darp edildi. Ayakta duramayacak hale getirilen K., “Kimseye bir şey söyleme yoksa seni öldürürüz” tehdidiyle kentteki bir otele bırakıldı.

Serhat K. polisi arayıp şikayetçi oldu, ancak bu kez AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut tarafından telefonla aranıp durduruldu.

Ancak daha sonra pes etmeyerek savcılığa gelip şikayette bulunan Serhat K., halen tehdit için aranmaya devam ettiğini belirtip can güvenliği istedi. Olayla ilgili savcılıkça bir soruşturma açıldığı iddia ediliyor.

İSTİFA ETTİ: ERDOĞAN’A DAHA ÇOK HİZMET ETMEK ADINA…

Soruşturmanın seyriyle ilgili henüz bilgi bulunmuyor ancak daha öncesinde de önemli bir gelişme yaşandı.

Taciz, darp ve adam kaçırma ile suçlanan Vahap Gök, AKP Genel Merkezinden gelen talimat üzerine geçtiğimiz günlerde koltuğunu bıraktı. Gök, sosyal medya hesabından duyurduğu istifa açıklamasında yaşananlardan “şahsi mesele” olarak bahsetti.

Açıklamasında “Gazete manşetleriyle, eski AK parti ilçe başkanlarıyla, Eski AK Parti gençlik kolları başkanlarıyla mücadele ederek buralara geldik.” diyen Gök, “Arzu ederim ki mazlumların, Aylan bebeklerin, Rabiaların güçlü sesi Filistin meselesinin Suriye’nin Savunucusu, Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’me daha çok çalışarak hizmet etmeye devam ederek, şahsi olan meselemin partime zarar vermemesi ve kendi meselemi daha rahat takip etmek adına sadece aktif görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ABC