Tunceli’in Ovacık ilçesinde dört sene önce 15 yaşındaki zihinsel engelli A.K’ye otomobilde tecavüz etmeye çalışırken yakalandığı iddia edilen AKP Eski İlçe Başkanı Rıza Çolak’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme heyeti Rıza Çolak’a 'cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’  17 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Evrensel'de yer alan habere göre Tunceli'de görülen davada adalet geç de olsa geldi. Tunceli Yenigün Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile, Devrimci Güç Birliği kadın adaylarının da katıldığı duruşmada söz alan mağdur avukatı Fatma Kalsen, mağdurun 15 yaşından küçük olmasının dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Malatya Adli Tıp Kurumu tarafından tanzim edilen rapor kapsamında mağdurun kendisini savunamayacak durumda olması da dikkate alınmalıdır” dedi.

Sanık duruşmaları takip etmeyerek ve kaçamak yaklaşım sergileyerek doğrudan soru sorma hakkımızı elimizden almıştır” diyen mağdur avukatı Barış Yıldırım da sanığa TCK’nın 62. maddesi uyarınca indirim yapılmaması gerektiğini ve cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ceza alması gerektiğini dile getirdi.
Yaş tespitine ilişkin hastane kaydını görmediklerini belirten sanık avukatı ise mahkemeden süre ve müvekkilinin beraatini talep etti. Bu talebi reddeden mahkeme heyeti, sanığa ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi.