24 Haziran’da gerçekleşecek erken seçimle birlikte AKP'de bazı değişikliklerin yapılacağı bildiriliyor.

Bazı isimlerin 3. dönem kuralına takılacağı değerlendirilirken bazı isimlerin de farklı pozisyonlarda değerlendirileceği bildiriliyor.

Bu kez yeni sistemden kaynaklı olarak, ‘Milletvekili yapılacaklar, bakan olarak düşünülenler, Beştepe’de görev verilecekler, belediye başkanı yapılacaklar ve veda edilecekler’ olarak 5 kategori oluştu.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ali Babacan, Mehmet Müezzinoğlu, İsmail Kahraman ve Beşir Atalay bireysel tercihleri nedeniyle adaylık başvurusu yapmayacak.

Bu isimlerle ilgili tek sürpriz, Meclis dışında değerlendirilmeleri olacak. Davutoğlu’nun yakın ekibinden Taha Özhan’ın da aday olmayacağı, diğerlerinin de listeye konulmayacağı konuşuluyor.

YILDIRIM SARAY'A

Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcılığında değerlendirilmesine büyük olasılık olarak bakılıyor. Bazı bakanlar ise Beştepe’de kurmay ekipte yer alacak. Ancak AKP’nin ‘A Takımı’ ve bakanlarından bazı isimlerin, bir süre Beştepe’de değerlendirildikten sonra belediye başkan adayı yapılması olasılığından da bahsediliyor. AKP’de milletvekillerinin büyük ölçüde değiştirileceği, farklı makamlarda değerlendirilme vaadiyle olası bir krizin önleneceği belirtiliyor.

MEHMET ŞİMŞEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in durumunun ise farklı olduğu belirtiliyor. Şimşek’in yeniden aday olmayı düşünmediği ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine veya Meclis’te değerlendirmek isteyebileceği ifade ediliyor. Cemil Çiçek ve Faruk Çelik gibi duayen siyasetçilerin durumunu da Erdoğan’ın tavrı belirleyecek. AKP’de “Biz adaylığımızı koymayalım, parti karar versin. Refüze de edilmemiş oluruz” yorumları yapılıyor.

O İSİMLERE VEKİLLİK

Hayati Yazıcı, Mustafa Şentop, Mustafa Elitaş, Mahir Ünal gibi isimlerin güçlü bir Meclis ve parti yönetimi oluşturmak için listeye konulacağı iddia ediliyor. Bakanların yarısının milletvekili adayı yapılarak Meclis’e çekileceği, az sayıda bakanın yeni dönemde kabinede değerlendirileceği ifade ediliyor. Bekir Bozdağ, İsmet Yılmaz, Ahmet Arslan, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Lütfi Elvan, Bülent Tüfenkci gibi isimlerin de milletvekili yapılacağı iddia ediliyor.

Haberin tamamı burada.