2017 yılında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için referandum çalışması yapan AKP’li kadınlarla tartışarak balkondan parti aracına saksı atan kadın ve oğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

Kadın ve oğlu suçsuz olduklarını ve Erdoğan’a hakaret etmediklerini savundu.

YÜKSEK SESLİ PROPAGANDAYA TEPKİ

Olay, 23 Mart 2017 tarihinde Bostanlı Mahallesi 1811 Sokak’ta meydana geldi. Referandum için çalışma yapan AKP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları üyeleri, broşür dağıtmak için minibüsle girdiği sokakta müzik sesi yüksek olduğu gerekçesiyle mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tartışma sürerken sokaktaki bir apartmanın birinci katında oturan Ayşe Gül Gürçen, annesinin hasta olduğunu söyleyerek müzik sesinin kısılmasını istedi.

‘HASTA İNSANLAR VAR DEDİK AMA SESİ KISMADILAR’

Sesin kısılmaması üzerine sinirlenen Gürçen, evinin balkonundan parti minibüsüne saksı fırlattı. Olayda yaralanan olmazken, minibüste hasar oluştu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, tartışmayı yatıştırdıktan sonra tarafları Bostanlı Polis Merkezi’ne götürdü.

Kendisine hakaret edildiğini söyleyen Ayşe Gül Gürçen, sokakta hasta vatandaşların bulunduğunu ve seçim aracının müzik sesinin yüksek olmasından dolayı rahatsız olduklarını belirtti. Taraflar birbirinden şikayetçi olduktan sonra serbest bırakıldı.

Yargılama sonucunda anne oğul 11’er ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.